Konte opet vjeruje Vučiniću i Matriju

Juventus i Milan nastavljaju trku za Skudeto - “roso-neri” večeras gostuju Palermu na Siciliji (18), dok “staru damu” nešto kasnije, u 20.45, čeka utakmica sa Kjevom
0 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Beta/AP
Mirko Vučinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.03.2012. 08:50h

Juventus i Milan nastavljaju trku za Skudeto - “roso-neri” večeras gostuju Palermu na Siciliji (18), dok “staru damu” nešto kasnije, u 20.45, čeka utakmica sa Kjevom na svojoj areni u Torinu.

Sedam dana nakom međusobnog okršaja, u kojem je Juve remijem na “San Siru” sačuvao bolju poziciju pred nastavak šampionata (bod manje, ali i utakmica manje), ne prestaju polemike između dva najveća italijanska kluba.

Nepriznati gol Muntarija, kada je lopta gotovo metar bila u golu, rasplamsao je duhove i makar nakratko vratio vrijeme desetak godina unazad, kada je Juve, makar kod sudija, bio “zaštićena vrsta” italijanskog fudbala.

"Što sada ne kukate", grmio je potpredsjednik Milana Adrijano Galijani na trenera Juventusa u poluvremenu meča, ali mu Konte nije ostao dužan:

"Vidi ko nam priča, vi ste fudbalska mafija!"

Galijani je juče smirenije pričao pred novinarima, ali je napomenuo da ga nepriznati gol još uvijek peče.

"Mir sa Juventusom? Može, ali mislim da ovo nije pitanje primirja. Ja sam veliki fan Milana i direktor kluba, možemo mi da se pomirimo, ali je moje srce i dalje krvari. I isti je slučaj sa sedam miliona naših navijača.

Konte, s druge strane, juče na konferenciji za novinare nije želio novu polemiku.

"Moram da priznam da sam pomalo nostalgičan. Znate zašto? Ova me situacija podsjeća na prošlo vrijeme, kada sam bio igrač, a kada su se Juventus i Milan stalno borili za titulu. Nakon toliko vremena, moj Juve je ponovo kompetitivan, dio je šampionske trke, i ja sam presrećan", izjavio je Konte.

O onoj drugoj, fudbalskoj strani trke dva giganta italijanskog fudbala, za “Gazetu delo sport” je govorio legendarni italijanski trener Đovani Trapatoni, sada selektor Republike Irske.

"Ko je favorit? Mislim da ga nema. Oba tima su jaka, ali na različite načine", izjavio je nakadašnji trener Juventusa.

Trap je i naveo te razlike:

"Milan ima veći individualni kvalitet. Kada ne ide timu, Ibrahimović i Boateng mogu uvijek da nešto sami urade i riješe meč. Juve je, s druge strane, izuzetno kompaktna i balansirana ekipa. Igrači trče za Kontea i vjeruju u njega. Mislim da će prvenstvo uskoro ući u ključnu fazu. Juventus ne igra Ligu šampiona, za razliku od Milana, što bi mogla da bude mala prednost Torineza", istakao je Konte.

Nakon neuspjelog eksperimenta protiv Milana sa Vučinićem i Matrijem na klupi (obojica su ušla u nastavku, umjesto Borijela i Estigaribije), Konte će večeras vratiti svoj udarni napadački duo u tim. Crnogorski napadač će tako ponovo dobiti šansu od početka.

Milan ima teži meč od Juventusa, ali “roso-neri” ne brinu.

"Mislim da su tek sada u Juventusu svjesni da smo bolja ekipa", izjavio je Van Bomel.

Bonus video: