Gvardiola i Murinjo uz Rednapa

Po navodima uticajnog “Gardijana”, Fudbalska asocijacija Engleske priprema zvaničnu listu kandidata za Kapelovog nasljednika. I na budućoj listi Hari Rednap biće najozbiljniji kandidat, ali nije jedini
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.03.2012. 20:42h

Izbor novog engleskog selektora i dalje je najaktuelnija fudbalska priča na Ostrvu, a lista potencijalnih nasljednika Fabija Kapela obuhvatiće najpoznatija trenerska imena današnjice...

Po navodima uticajnog “Gardijana”, Fudbalska asocijacija Engleske priprema zvaničnu listu kandidata za Kapelovog nasljednika.

I na budućoj listi Hari Rednap biće najozbiljniji kandidat za selektora Gordog Albiona, ali sadašnji trener Totenhema nije jedini...

Britanski list navodi da “Rednap želi posao”, ali i da engleski Savez ima u vidu i ambicije Totenhema - londonski tim je treći u Premijer ligi, a igra i u FA Kupu.

U razmatranju su i treneri Barselone i Reala Pep Gvardiola i Žoze Murinjo, što možda zvuči iznenađujuće, ali samo na prvi pogled.

Poznato je da se trener Katalonaca i dalje premišlja oko produžetka saradnje sa Barsom, dok ugledni list napominje da se Murinjo sprema da na ljeto napusti Madrid.

Povratak portugalskog stručnjaka na Ostrvo već je najavljen u tamošnjim medijima, “San” je nedavno lansirao bombastičnu priču da Murinjo namjerava da se vrati u Čelzi.

“Gardijan” podsjeća i da je aktuelni šef struke “kraljevskog kluba” (baš kao i trener Arsenala Arsen Venger) bio kandidat za selektora prije nego što je angažovan Kapelo.

"Specijalni" se, međutim, tada zahvalio Englezima na pozivu.

Predsjednik FA Engleske Dejvid Bernštajn i njegove kolege iz Saveza odlučni su, dakle, u namjeri da se spisak kandidata ne završi sa Rednapom.

Engleska asocijacija traži podršku javnosti i igrača u čitavom projektu...

A nakon Kapelovog odlaska - zvanično zbog neslaganja sa čelnicima Saveza da se oduzme kapitenska traka Džonu Teriju, selektorsku palicu preuzeo je Stjuart Pirs, koji sprovodi program italijanskog stručnjaka.

Popularni Psiho je nakon poraza od Holandije na “Vembliju” (3:2), poručio da je on “privremeno rješenje”.

"Ne, ja nisam najbolje rješenje za selektora. Ovdje sam privremeno, nikako na duže staze. Naš seniorski tim mora da vodi mnogo iskusniji stručnjak nego što sam ja", izjavio je Pirs za “BBC”.

No, uprkos tome, u novodima uglednog londonskog dnevnika zaključuje se i da je Pirs, koji je bio i selektor mlade reprezentacije Engleske, spreman da ispoštuje svaku odluku Fudbalske asocijacije...

Bonus video: