Srbija se revanširala Crnoj Gori

Ostaje žal što smo primili golove u posljednjim minutima oba poluvremena, i to golove koji su posljedica neuigranosti. Ipak, ima dovoljno vremena da to ispravimo, kazao je Miljenović
0 komentar(a)
Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.03.2012. 18:04h

Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je juče u Podgorici od vršnjaka iz Srbije - 2:0.

“Orlovi” su se tako revanširali „sokolima“ za poraz koji su prije dva dana doživjeli u Kotoru, kada je Crna Gora slavila sa 1:0.

Selektor Aleksandar Miljenović promiješao je sastav u odnosu na prvu utakmicu, pa su juče na Starom aerodromu šansu dobili igrači koji u srijedu nisu igrali, ili su imali manju minutažu.

Srbija je bolju igru u prvom poluvremenu krunisala golom Mihajlovića, koji je izbjegao ofsajd zamku i lob-udcarcem matirao Delibašića. Igrao se 45, minut.

U nastavku je Crna Gora preuzela inicijativu (naročito nakon ulaska Rmuša, Boljevića, Kovačevića i Jankovića), a uz dobru igru stigle su i šanse - Rmuš je pogodio spoljni dio mreže nakon što je predriblao protivničkog golmana, da bi šut Boljevića nakon solo prodora završio preko gola.

Dobar pokušaj imao je i Janković, pa ponovo Boljević, da bi umjesto izjednačenja stigla kazna - Đurović je u posljednjem minutu meča pogodio glavom nakon centaršuta Nenadovića.

"Odigrali smo prvo poluvrijeme vrlo bojažljivo, što i ne čudi s obzirom da je u odnosu na prvu utakmicu počelo deset novih igrača. Protivnik je to iskoristio da preuzme posjed lopte, stvori nekoliko prilika i stigne do gola u samom finišu. U drugom poluvremenu igrali smo mnogo brže, stvorili mnogo prilika, ali nismo uspjeli da ih iskoristimo. Ostaje žal što smo primili golove u posljednjim minutima oba poluvremena, i to golove koji su posljedica neuigranosti. Ipak, ima dovoljno vremena da to ispravimo. Za razliku od protivnika koji je igrao na rezultat, nama je u prvom planu bilo da isprobamo svih 28 igrača koje sam pozvao", rekao je Miljenović, a prenio za sajt Fudbalskog saveza Crne Gore.

Miljenović ističe da su mu dvije provjere dale jasniju sliku o mogućnostima reprezentacije.

"Iskoristio sam ove dvije provjere da isprobam sve igrače, zbog čega je bilo teško i ponoviti rezultat iz prve utakmice. Sada imam mnogo jasniju sliku o mogućnosti igrača nego što je to do sada bio slučaj. Ove utakmice su pokazale na koga možemo ozbiljno da računamo", istakao je Miljenović.

Bonus video: