Vlaisavljević: Neke više neću pozivati

"kada prođete kao mi u Slovačkoj, onda na 90 odsto tima možete da stavite teret", smatra Vlaisavljević.
0 komentar(a)
Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.03.2012. 12:01h

Mlada selekcija okliznula se u Slovačkoj, u posljednjoj provjeri pred nastavak kvalifikacija. Klizanje je, međutim, bilo bolno - četa Duška Vlaisavljevića poražena je sa 4:1 u Trenčinu. Sam poraz i ne bi bio toliko problematičan da naša mlada selekcija nije nastavila da oscilira u igri i rezultatima...

"Provjera jeste bila neuspješna i neugodna, ali poslužila je, ipak, da vidim na koje igrače ne mogu da računam. A to su i neki koje sam izostavio protiv Andore u posljednjem kvalifikacionom okršaju. Oni sigurno imaju kvalitet, ali njihov učinak je bio užasan. Neke sigurno više neću zvati", rekao je selektor Vlaisavljević.

On se potom osvrnuo i na dešavanja u Slovačkoj...

"Nismo bili toliko loši, ali napravili smo puno individualnih grešaka. Imali smo i neke izgledne šanse, pogotovo u prvom dijelu", dodao je Vlaisavljević.

Uprkos posljednjem razočaranju u Trenčinu, selektor ne gubi nadu pred tri odlučujuće bitke u kvalifikacijama. Kapiten Stefan Nikolić nema pravo nastupa u prvom, junskom okršaju u Češkoj... Nakon toga, naša reprezentacija će odigrati još dvije utakmice - u septembru će odmjeriti snage sa Češkom na domaćem terenu, a nakon toga ugostiće Jermeniju.

"Imam jasnu sliku, treba znati i da su falili Kajević i Balić, kapiten Nikolić... Protiv Češke ću najvjerovatnije moći da računam i na Savića i Golubovića. Pred igračima je čitava polusezona, očekujem da će igrati u svojim klubovima u narednom periodu. Pokušaćemo da dobijemo utakmicu u Češkoj, mada bi i remi bio pozitivan rezultat. Ne možemo ni da računamo da smo mi top i da možemo svakog da savladamo bez problema", dodao je Vlaisavljević.

Nisam izgubio vjeru

Ovogodišnje kvalifikacije, ali i serija prijateljskih mečeva pokazali su, međutim, da selektor ima širu bazu, da je spisak kandidata i potencijalnih kandidata za mjesto u reprezentaciji vjerovatno duži nego što je bio u prethodnom periodu...

"Nisam izgubio vjeru, ali zašto bih stavio u ekipu nekog ko ne pokazuje želju!? Da su pojedini ovako igrali ranije, ne bi ih uopšte ni selektirao. Neki su izgubili statuse u svojim klubovima ili pronašli angažmane za finansijska sredstva koja i nisu velika, i kao da je tu kraj svega... Ali, kako se ovako nešto ne bi desilo u junu, neki više neće biti sa nama", ponovio je Vlaisavljević.

Selektor, međutim, nije želio da imenuje one koji su ga razočarali.

"Znaće oni sami a i vrijeme će pokazati. Zna se da sam ranije preuzimao odgovornost na sebe, zašto bih sada prozivao nekoga? A kada prođete kao mi u Slovačkoj, onda na 90 odsto tima možete da stavite teret", smatra Vlaisavljević.

Bonus video: