Brnović: Publika je uvijek u pravu

"Sigurno da nikom nije svejedno nakon zvižduka, ali bićemo pravi kada bude trebalo. Publika je uvijek u pravu, ali ćemo ih uvjeriti da imamo kvalitet", rekao je Brnović
0 komentar(a)
Brnović, Foto: Savo Prelević
Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.02.2012. 20:47h

Crna Gora je pobijedila nakon nešto više od 11 mjeseci i to je pozitivna stvar prijateljske utakmice sa Islandom. Igra će se vjerovatno već sjutra zaboraviti.

Selektor Branko Brnović nije krio da je vidio mnogo stvari koje mu se nisu svidjele, a opet je najupečatljivija bila ona slika sa tribina - negodovanje navijača i skandiranje „Brna odlazi” koje je kulminiralo nakon što je Island izjednačio.

"Sigurno da nikom nije svejedno nakon toga, ali bićemo pravi kada bude trebalo. Publika je uvijek u pravu, ali ćemo je uvjeriti da imamo kvalitet, nemam dilemu da će da bude tako".

Brnović, ipak, ne brine. Smatra da će njegov tim da pokaže najviše kada to bude najpotrebnije - kada počnu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

"I igrači su osjetili olakšanje nakon pobjede, kao i ja, ovo mi je prva od kada sam selektor. Osjećali smo pritisak, svi smo razmišljali o tome da odavno nismo pobijedili, iako sam uvjeravao igrače da će trijumf da dođe".

Kako su igrači reagovali poslije ove pobjede?

"Oni su mi dali veliku podršku poslije meča i snagu da se mnogo bolje osjećam nakon zvižduka. Ne mogu da opišem koliko mi to znači".

Brnović je sam meč podijelio na dva poluvremena - prvim je nezadovoljan, dok je drugo bilo pozitivnije.

"Nisam zadovoljan igrom, pogotovo u prvom poluvremenu u kojem smo, sem u prvih 10 minuta, igrali veoma panično. Pogotovo u posljednjoj liniji. Nastavak je bio mnogo bolji, stvorili smo nekoliko šansi, Joveta je postigao dva sjajna gola i najvažnije je da smo prekinuli seriju negativnih rezultata. Sada mirnije idemo dalje", rekao je Brnović.

Je li Crnoj Gori, pored Jovetića i Vučinića, mnogo da igra sa više napadača na terenu, s obzirom na to da je bilo vidljivo da je Island imao mnogo prostora u napadu?

"Slažem se sa tim pitanjem. Ipak, ovo je pripremna utakmica, moramo da isprobamo neke stvari, sve varijante da uzmemo u obzir. Do Poljske ćemo da odigramo još dva, tri meča i biće prilike da vidimo sve što želimo. A činjenica je da smo sa Vučinićem i Jovetićem potpuno druga ekipa, oni ni iz čega znaju da stvore nešto", zaključio je Brnović.

Bonus video: