Mlada reprezentacija poražena u Slovačkoj

Domaćin je do pobjede došao golovima Samjuela Štefanika u 14, Davida Gube u 24, Jakuba Paura u 59. i Arnolda Šimoneka u 87. minutu.
0 komentar(a)
Mlada, Foto: Savo Prelević
Mlada, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.02.2012. 19:44h

Test za kvalifikacioni okršaj sa Češkom bio je veoma neugodan za mladu reprezentaciju - Crna Gora je u posljednjoj provjeri pred nastavak kvalifikacija poražena od Slovačke sa ubjedljivih 4:1.

Domaćin je zapravo na znalački način iskoristio greške koje je napravila četa Duška Vlaisavljevića. Naša selekcija je prvi put kapitulirala u 14. minutu - Radulović je pogriješio pred svojim kaznenim prostorom, potom Vavrik uposlio Štefanika kome nije bilo teško da pogodi mrežu.

Samo deset minuta kasnije Guba je nadvisio Seratlića nakon skraćenog kornera sa desne strane i glavom matirao Velimirovića. A potop crnogorske selekcije najavio je Greguš, koji je u 60. minutu krunisao asistenciju Gube.

Četiri minuta kasnije vezista Mogrena Marko Bakić našao se na pravom mjestu nakon slobodnog udarca koji je izveo Nikola Vukčević i smanjio na 3:1. Ispostavilo se, međutim, da je to bio počasni pogodak “sokola”, pošto je četiri minuta prije kraja Šimonek ovjerio ubjedljivu pobjedu Slovaka.

Slovačka – Crna Gora 4:1

Trenčin - Stadion na Sihoti. Gledalaca: 500. Sudija: Miroslav Želinka (Češka). Stijelci: Štefanik u14, Guba u 24, Greguš u 60. i Šimonek u 86. minutu za Slovačku, a Bakić u 64. minutu za Crnu Goru. Žuti kartoni: Greguš (Slovačka), N. Vukčević, M. M. Radulović (Crna Gora).

Slovačka: Bajza (Rakovan), Paušek, Štetina, Đomber (Pilar), Čonka (Paur), Greguš, Guba (Šimonek), Mak, Štefanik (Ovanžec), Vavrik, Holubek.

Crna Gora: Velimirović (Agović), Lončar (Kaluđerović), Radunović (Bakić), Šofranac (Alić), Tomašević, Vešović (M. Vukčević), N. Vukčević, Ivanović, Seratlić (Đorđević), Radulović, Rebronja (Mugoša).

Bonus video: