Crnogorski omladinci bolji od Srbije

Mlađa omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas u Kotoru, u prijateljskom meču, vršnjake iz Srbije 1:0.
50 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora - Srbija, Foto: Radoje Milić
Crna Gora - Srbija, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 29.02.2012. 16:34h

Omladinska selekcija Crne Gore pobijedila je u Kotoru vršnjake iz Srbije sa 1:0. Izabranici Aleksandra Miljenovića, kojima je meč sa “orlićima” prvi zajednički, prikazali su dobru igru koja je krunisana pogotkom Rmuša za minimalnu pobjedu.

“Sokolići” su držali konce igre u svojim rukama tokom svih 90. minuta, pa je veći broj udaraca upućen ka golu gostiju. Naši omladinci dva puta su uspjeli da zatresu mrežu, ali je gol Jankovića u drugom dijelu susreta poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Jedini pogodak na meču djelo je Aleksandra Rmuša. Napadač švajcarskog Dormaha odlično se snašao u gužvi protivnika i na dodavanje Čičarevića matirao nemoćnog Čupića.

Nastavak susreta donio je još dvije prilike pred golom Srbije. U 55. minutu Janković je uspio da pošalje loptu iza leđa protivničkog golmana, ali je pogodak poništen zbog ofsajd pozicije. Isti igrač je u 70. minutu odlično šutirao ali je golman “orlića” odlično intervenisao i spasio siguran pogodak.

I omladinci Srbije su imali dvije prilike sredinom drugog poluvremana, ali Radaković i Mihajlović nijesu bili precizni.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu imajući u vidu da je ovo prvo okupljane mlađe omladinske selekcije. Sa samo nekoliko treninga moralo je biti i grešaka, ali anstojaćemoi d aih otklonimo. Rezultat u ova dva meča nije u prvom planu, ali je svakako lijep osjećaj nakon pobjede u duelu sa kvalitetnim protivnikom. Veliki broj igrača dobio je priliku da zaigra na ovom susretu i svi su odnosom prema obavezama opravdali poziv. Igrači koji danas nisu dobili priliku da zaigraju nastupiće u drugom meču sa selekcijom Srbije koji nas očekuje za dva dana, rekao je Miljenović.

Drugi meč mlađih omladinskih reprezentacija Crne Gore i Srbije igra se u petak, 2. marta na glavnom terenu trening kampa Fudbalskog saveza sa početkom u 14.00 časova.

Crna Gora – Srbija 1:0

Kotor – Stadion FK “Bokelj”. Gledalaca: 200. Sudija: Miloš Savović (Crna Gora). Strijelac: Rmuš u 19. minutu. Žuti kartoni: Kopitović (Crna Gora)

Crna Gora: Кordić (Mirković), Raspopović (Šćepanović), Milošević, Kovačević (Lagator), Kopitović, Vujačić, Pavićević (Janković), Milojko (Hočko), Rmuš (Poček), Čičarević (Jovović), Gazidova (Boljević).

Srbija: Čupić (Grujičić), Lazić, Nastić, Tutnjević (S. Savić), M. Savić, Radaković, Nenadović (Melek), Tripković (M. Antić (Bajić), Georgijević (Mihajlović), Savićević, U. Đurović.

Bonus video: