Pirsovo dokazivanje kreće sa „Vemblija”

"Ponašam se i radim kao da ću zauvijek da ostanem selektor. To je moja obaveza, poznajem momke i sve je kako treba", rekao je Pirs.
0 komentar(a)
Pirs, Foto: Reuters
Pirs, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.02.2012. 10:13h

Engleska večeras u prijateljskom meču dočekuje Holandiju, a duel na “Vembliju” označiće i početak dokazivanja vršioca dužnosti selektora Albiona Stjuarta Pirsa.

Popularni Psiho je preuzeo nacionalni tim nakon što je Fabio Kapelo iznenađujuće napustio mjesto selektora, ali mnogi vjeruju da će Englesku ubrzo da preuzme Hari Rednap, menadžer Totenhema.

Za Pirsa, međutim, nema problema.

"Ponašam se i radim kao da ću zauvijek da ostanem selektor. To je moja obaveza, poznajem momke i sve je kako treba. Priznajem da posao koji obavljam zahtijeva stručnjaka sa mnogo bogatijom biografijom od moje, ali spreman sam da prihvatim svaku odluku koju donese Fudbalska asocijacija", rekao je Pirs.

Englezi su u problemu oko sastava pred duel sa “lalama”, jer su Pirsu otkazala dva napadača zbog povreda (Vejn Runi i Daren Bent), te bek Kajl Voker i vezista Tom Kleverli.

Tako će Albion da se osloni na mlade u špicu - tu su Dani Velbek, Danijel Staridž i Frejzer Kembel. U timu Holandije neće biti povrijeđenog Rafaela van der Varta.

Derbi se igra u Bremenu, gdje se Njemačka sastaje sa Francuskom.

Selektor “trikolora” Loran Blan vjeruje da će njegov tim i nakon ovog duela nastaviti seriju bez poraza koja traje već 17 utakmica.

"Uvijek je dobro kada igrate sa tako moćnim protivnikom. Ipak, Njemačka je, kao i Španija i Holandija, na većem nivou nego što je moja ekipa. Naša serija? Neka traje do Evropskog prvenstva i neka se tamo nastavi", istakao je Blan.

Španija u Malagi igra sa Venecuelom, a interesantno će biti i u Bernu gdje se sastaju, Švajcarska i Argentina.

Švedska, predvođena Zlatanom Ibrahimovićem, gostuje Hrvatskoj na Maksimiru. Napadač Milana je, naravno, glavna zvijezda u Zagrebu.

"Ja sam Balkanac, osjećam se da pripadam ovim prostorima, kod kuće govorim taj jezik. Odgojili su me roditelji koji su s ovih prostora pa imam takav temperament i mentalitet i zauvijek ću biti takav. Jedina je razlika što sam odrastao u drugom okruženju", poručio je Ibra.

Srbija je juče na na otvaranju turnira na Kipru savladala Jermeniju sa 2:0 (golovi Zdravka Kuzmanovića i Baneta Ivanovića), a danas je čeka duel sa domaćinom, dok je Bosna i Hercegovina u posljednjem minutu poražena od Brazila u Sent Galenu (2:1).

Igraju i crnnogorski protivnici u grupi za Mundijal - Ukrajina gostuje Izraelu, Poljska dočekuje Portugal, a Moldavija čeka Bjelorusiju.

Važnije utakmice: Španija - Venecuela, Engleska - Holandija, Njemačka - Francuska, Italija - SAD, Švajcarska - Argentina, Grčka - Belgija, Hrvatska - Švedska, Rumunija - Urugvaj, Kipar - Srbija, Poljska - Portugal, Moldavija - Bjelorusija, Izrael - Ukrajina.

Bonus video: