Brazil autogolom do pobjede protiv BiH, Srbija bolja od Jermenije

Autogolom Saše Papca, Brazil je tek u prvom minutu sudijske nadoknade savladao Bosnu i Hercegovinu 2:1, u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u švajcarskom Sent Galenu.
0 komentar(a)
Marselo, Foto: Fonet
Marselo, Foto: Fonet
Ažurirano: 28.02.2012. 23:02h

Autogolom Saše Papca, Brazil je tek u prvom minutu sudijske nadoknade savladao Bosnu i Hercegovinu 2:1, u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u švajcarskom Sent Galenu.

A bilo je onih u brazilskoj selekciji koji su prepotentno najavljivali duel sa Džekom i društvom.

"Gdje je ta Bosna? Daćemo im osam komada", bahato je uoči utakmice govorio Nejmar.

Brazil je, istina, krenuo silovito, već u 4. minutu je poveo golom Marsela, nakon asistencije Danija Alveša. Umjesto najavljene kanonade uslijedilo je izjednačenje Brazila u 13. minutu, kada je Edin Džeko presjekao dodavanje brazilskih štopera na centru i uposlio Vedada Ibiševića koji je s loptom stigao do kaznenog prostora Brazila, uputio naoko bezazlen prizemni udarac, ali je Žulio Cesar katastrofalno reagovao pa je BiH je izjednačila!

Do odmora su priprijetili Nejmar, Ronaldinjo, Leandro Damjao, dok je najbolju priliku za BiH propustio Zvjezdan Misimović čiji je šut završio preko gola, pa je ostalo 1:1.

Brazil je dominirao u nastavku, ali je do pobjede došao srećno u posljednjim trenucima meča, kada je Papac nespretno reagovao nakon centaršuta Hulka.

"Šteta što smo izgubili, mogli smo izdržati još dva-tri minuta. Ušli smo s previše respekta u utakmicu, ali kasnije je to bilo sve bolje i bolje i ne mogu biti nezadovoljan. Ipak smo igrali protiv Brazila, koji je došao u najjačem sastavu", rekao je nakon utakmice selektor BiH Safet Sušić za Scsport.ba.

Reprezentacija Srbije uspješno je započela 2012. godinu, pošto je danas u prijateljskom meču na Kipru savladala Jermeniju 2:0.

Strijelci za Srbiju bili su Zdravko Kuzmanović u 15. i Branislav Ivanović u 30. minutu.

Srbija sjutra igra novi prijateljski meč, a rival od 15 časova u Larnaki je selekcija domaćina Kipra.

Bonus video: