Island pod Goricom: Pas igrom do napadača

"Savo nije spreman, pa će Savić igrati na poziciji desnog beka", kazao je selektor Branko Brnović na konferenciji za novinare.
94 pregleda 0 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.02.2012. 01:08h

Mirko Vučinić ostaće na klupi, dok će Savo Pavićević gledati utakmicu sa tribina - posljednje su informacije iz tabora “hrabrih sokola” pred večerašnji meč sa Islandom.

"Savo je povrijeđen, nije spreman, pa će Savić igrati na poziciji desnog beka", kazao je Branko Brnović.

Crnogorski selektor nije novinarima otkrio tim juče na konferenciji za novinare, ali ga je posložio popodne na treningu: Mladen Božović će stajati na golu, Savić, Džudović, Jovanović i Vladimir Božović igraće u posljednjoj liniji, Drinčić i Zverotić činiće par zadnjih veznih, Vukčević i Bećiraj napadaće sa strana, a Jovetić i Damjanović biće istureni u špicu.

Brnović će, dakle, dozirati Vučinićevu minutažu, zbog problema sa koljenom koje napadač Juventusa ima posljednjih 30 dana.

"Sastav znam, a Vučinić je jedina dilema, da li da krene od početka, ili sa klupe", istakao je Brnović na brifingu.

Dileme u sastavu, međutim, očigledno nema, kao ni u načinu na koji će Crna Gora pokušati da igra. Brnović je ponovio ono što je prezentirao javnosti dva dana ranije.

"Pokušaćemo da da spustimo loptu na zemlju. To je igra koja bi trebalo da bude prepoznatljiva u narednom periodu. Želimo da napravimo igru koja će odgovarati Mirku i Stevanu, da pas igrom dolazimo do njih. Ne znam kako će to funkcionisati, jer nismo imali dovoljno vremena da se uigramo", kazao je Brnović, koji se nije izjasnio odgovarajući na pitanje koga će Island glumiti iz naše grupe u kvalifikacijama.

"Glumaca ima dosta, a mene interesuje samo da odradimo ono što smo zacrtali, da postavimo igru koja će odgovarati napadačima. Imamo u ekipi dosta tehničara, tako da nam ne odgovara igra dugim loptama. To su stvari koje ćemo pokušati da usavršimo, a do meča sa Poljskom ima dosta vremena", istakao je Brnović.

Crnogorski selektor pozvao je i navijače, uz poruku da će imati šta da vide.

"Moramo da se odužimo publici za ono što su pokazali nakon mečeva sa Češkom. Ono je bilo fantastično. Zato ćemo i krenuti ofanzivnije, da stvaramo dosta prilika, da upišemo pobjedu. Na taj način ćemo im se zahvaliti. Nadam se da će publika doći u što većem broju, imaće šta da vidi", zaključio je Brnović.

Crna Gora - Island

Podgorica - Stadion pod Goricom. Kapacitet: 10.000. Sudija: Ognjen Valjić (Bosna i Hercegovina). Pomoćnici: Dalibor Drašković i Hrvoje Turudić (Bosna i Hercegovina). Početak u 18 sati (TV prenos).

Crna Gora (4-3-3): M. Božović, Savić, Džudović, Jovanović V. Božović - Drinčić, Zverotić, Vukčević - Bećiraj, Jovetić, Damjanović.

Island (4-4-2): Magnuson - Steinson, R. Sigurdson, Eirikson, Severson - Gunarson, Arnason, Gudmundson, Gislason - G. Sigurson, Bjarnason.

Bonus video: