UEFA i ECA dogovorili promjenu kalendara

Evropska klupska asocijacija (ECA) saopštila je da je postigla dogovor sa UEFA o izbacivanju iz kalendara avgustovskog termina za odigravanje prijateljskih utakmica reprezentacija
0 komentar(a)
Rumenige, Foto: Reuters
Rumenige, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.02.2012. 11:34h

Evropska klupska asocijacija (ECA) saopštila je danas da je postigla dogovor sa Evropskom fudbalskom asocijacijom (UEFA) o izbacivanju iz kalendara avgustovskog termina za odigravanje prijateljskih utakmica reprezentacija.

Predsjednik ECA Karl-Hajnc Rumenige je na sastanku te organizacije u Varšavi saopštio da sada preostaje i da Svjetska fudbalska federacija (FIFA) izbaci avgustovski termin iz svog kalendara.

Termin za prijateljske mečeve, koji je tradicionalno bio sredinom avgusta, bio je veoma nepopularan kod većine klubova jer je stizao usred kvalifikacija za evropska takmičenja.

Rumenige je potvrdio i da su se klubovi sa UEFA dogovorili da dobijaju novčanu odštetu za fudbalere koji se povrijede igrajući za nacionalne timove.

Prema njegovim riječima, ostalo je da se ECA o ovom pitanju "usaglasi sa FIFA, koja nije pokazala želju za pronalaženjem rješenja".

ECA i UEFA su dogovorili i da klubovi od Evropskog prvenstva dobiju veći profit od ranije predviđenih 55 miliona eura.

Više od 200 evropskih klubova su članovi ECA, organizacije koja je osnovana u januaru 2008. godine.

Bonus video: