Stefan Savić: Pobjeda za samopouzdanje

"Neće nam biti lako, a nakon baraža sa Česima imamo priliku da vidimo gdje smo i kolike su nam mogućnosti", ističe Stefan Savić
0 komentar(a)
Reprezentacija, Foto: Zoran Đurić
Reprezentacija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.02.2012. 18:33h

Crnogorska reprezentacija je na novom početku, a prijateljski meč sa Islandom, ujedno i prvi okršaj u 2012. godini trebalo bi da posluži da se vrati pobjedničko raspoloženje uoči kvalifikacija za Mundijal.

Sjećanja na baraž sa Češkom još su svježa, ali “sokoli” ne žele da se osvrću unazad...

U prethodnim kvalifikacijama reprezentacija je učešćem u baražu podigla nove standarde.

"Kompletirali smo se i u dobroj atmosferi očekujemo utakmicu sa Islandom. Neće nam biti lako, a nakon baraža sa Česima imamo priliku da vidimo gdje smo i kolike su nam mogućnosti. Pobjeda bi nam donijela samopouzdanje, dugo nismo slavili. Učinićemo sve da dođemo do trijumfa", ističe Stefan Savić, defanzivac Mančester sitija.

A činjenica da naša reprezentacija nije zabilježila pobjedu od meča sa Uzbekistanom u martu prošle godine, nije obeshrabrila crnogorske fudbalere. Trijumf je, dakle, poželjan i zbog kompletne atmosfere...

"Ona nije ni promijenjena, pozitivna je. Svi igrači vjeruju u sebe. Učinili smo dosta samim plasmanom u baraž. Sve treba da bude velika škola, vjerujem da ćemo biti jači u novim kvalifikacijama", dodao je Savić.

Defanzivac Sitija potom je komentarisao i aktuelnu situaciju u Premijer ligi...

"Bježimo dva boda Junajtedu, nadam se da možemo da osvojimo oba trofeja (Premijer ligu i Ligu Evrope). Titula nam je, ipak, prioritet", rekao je Savić.

Mladi Mojkovčanin, koji je smiren i kocentrisan na terenu, na isti način je “razmotrio” kritike koje su jedno vrijeme bile aktuelne u ostrvskim medijima.

"Dešava se, bilo je loših utakmica i dobrih partija. Imam podršku trenera, ljudi iz kluba, saigrača...Sve je u redu, kako treba da bude", zaključio je Savić.

Na današnjem treningu ekipa nije bila kompletna, falio je golman Vladan Giljen, koji se večeras priključio ekipi.

Bonus video: