Ronaldova štikla i Mesijeva inteligencija

Oba majstora su postigla odlučujuće golove i to na kakav način - Ronaldo je srušio Rajo golom petom sa 11 metara, a Mesi „na kvarno” izveo slobodnjak i donio tri boda protiv Atletika
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2012. 08:58h

Sezona u Primeri od prvog dana ide u istom smjeru, sve se svodi na okršaje Reala i Barselone ili Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, a izuzetak nije bio ni protekli vikend.

Oba majstora su postigla odlučujuće golove i to na kakav način - Ronaldo je srušio Rajo Valjekano golom petom sa 11 metara, a Mesi „na kvarno” izveo slobodnjak i donio tri boda protiv Atletika u Madridu.

Koji je gol ljepši? Pitali su se juče španski mediji, dok je fudbalski svijet opet mogao da se osjeti privilegovanim što takva dva igrača može da gleda istovremeno...

Rajan Gigs je protiv Noriča odigrao 900. meč u dresu Junajteda, a jubilej je zasladio golom u 91. minutu koji je vrijedio tri boda.

GOLMANI

Leno (Bajer) - „farmaceuti” su dobili golmana za narednih 15 godina. Stigao je kao prinudno rješenje iz Štutgarta, a sada se navijači na „Baj areni” kunu u njega...

Valdes (Barselona) - Katalonci su bili u kandžama Atletika, a Valdes je skinuo čist zicer u 89. minutu.

ODBRANA

Škrtel (Liverpul) - fanovi „redsa” su nakon pobjede nad Kardifom u finalu Karling kupa sijali od sreće: „Dobili smo novog Hipiju”, bio je komentar navijača na BBC forumu.

Boateng (Bajern) - došao je u Bajern da bi opet igrao desnog beka, ali ništa se nije promijenilo. Protiv Šalkea je odigrao utakmicu sezone i to na poziciji štopera.

David Luiz (Čelzi) - ućutkao je kritičare i donekle olakšao život menadžeru Andreu Viljaš-Boašu.

SREDINA

Džemaili (Napoli) - mladić iz Tetova je jedan od najzaslužnijih što je Inter poražen i u Napulju. Asistirao je Laveciju za jedini gol na meču, uz to je dobio gotovo svaki duel sa vezistima „crno-plavih”.

Laveci (Napoli) - snaga, klasa, brzina... Nekada djeluje nemoguće zaustaviti ga. Gol kakav je dao Žuliju Sezaru mogu da postignu samo najveći majstori.

Riberi (Bajern) - Bavarci su dočekali da se razigra barem jedan majstor.

Gigs (Mančester junajted) - odavno je ikona Junajteda. Protiv Noriča je 900. nastup u dresu „đavola” proslavio golom za trijumf u sudijskoj nadoknadi.

Volkot (Arsenal) - Totenhem je upao u Arsenalovu mašinu i spasa mu nije bilo - ljubimac „Emirejtsa” je letio po desnoj strani, dao je i dva gola.

Rosicki (Arsenal) - mnogi će reći da je to bila njegova najbolja partija u dresu „tobdžija”.

Hesus Navas (Sevilja) - potopio je Valensiju na „Mestalji”.

NAPAD

Denis (Atalanta) - osam utakmica ga nije bilo nigdje, a onda je opet podsjetio kakav golgeterski šmek posjeduje - upisao je het-trik i gotovo sam pobijedio Romu.

Ronaldo (Real Madrid) - bila je to štikla olakšanja. Ronaldo je fenomenalnim golom prekinuo muke Reala u Valjekanu. „Merengesi” odavno nisu tako patili u Primeri, ako se ne broje mečevi sa Barselonom.

Matri (Juventus) - Antonio Konte je bio zaboravio koga ima na klupi. Srećom po njega, na vrijeme se sjetio da mu je Matri neophodan u duelu sa Milanom...

Mesi (Barselona) - lukavstvo, inteligencija, fudbalski bezobrazluk, ali i veliko majstorstvo... Sve je to imao Argentinac pri izvođenju slobodnog udarca koji je Barsi donio tri boda na „Kalderonu”.

Oro (PSŽ) - drugo kolo zaredom spasava Parižane poraza. Zahvaljujući njemu nepobjedivost Karla Anćelotija u Francuskoj traje.

Levandovski (Borusija Dortmund) - sa dva pogotka protiv Hanovera je došao na 3. mjesto liste strijelaca. Sada ima 16, samo dva manje od Marija Gomesa i Klas-Jana Huntelara.

Odemvingije (VBA) - trenutno je samo Robin van Persi produktivniji napadač od njega u Premijer ligi. Menadžer Roj Hodžson ga vjerovatno ne bi mijenjao ni za šta.

Galerija

Bonus video: