Simović rame uz rame sa Ševčenkom

"Imam ugovor sa Mogrenom na još pola sezone, ali ukoliko dođe do pregovora nadam se da će me klub pustiti, naravno uz određeno obeštećenje", rekao je Simović
79 pregleda 0 komentar(a)
Janko Simović, Foto: Zoran Đurić
Janko Simović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.02.2012. 10:28h

Prvi radni dani u dresu Dinama iz Kijeva donijeli su puno pozitivnih utisaka štoperu Mogrena Janku Simoviću... Stameni defanzivac “žutih” je na probnom radu u najtrofejnijem ukrajinskom timu, bivši mladi reprezentativac Crne Gore u subotu se priključio potencijalno novoj ekipi na pripremama u Izraelu. I što je još važnije - za sada sve ide po planu, zapravo željama...

"Dobro mi ide, mada su treninzi naporni, drugačije se radi nego kod nas. Olakšavajuća okolnost je što su u Dinamu internacionalci sa prostora nekadašnje Jugoslavije - Miloš Ninković (Srbija), Goran Popov (Makedonija) i Ognjen Vukojević (Hrvatska). Ekipa je zaista mnogo ozbiljna, u svojim redovima ima reprezentativce Ukrajine, ali i Brazilce, kao i tri-četiri Nigerijca", kaže Simović.

Defanzivac Budvana sada je rame uz rame sa najpoznatijim - ukrajinski reprezentativac Andrij Ševčenko i nekadašnji as Milana i Čelzija predvodi ekipu Jurija Sjomina (Dinamo je lider ukrajinskog šampionata na polusezoni).

Popularni Ševa je igrajući u ukrajinskom šampionatu, seriji A i Premijer ligi postigao 217 pogodaka...

"Ševčenko je zaista velika legenda, svi u klubu ga mnogo poštuju, oslovljavaju ga sa “grande”, dodao je crnogorski fudbaler.

Stoga, Simović vjeruje da bi već ove zime mogao da spoji lijepo i korisno, i ode sa Lugova...

"Imam ugovor sa Mogrenom na još pola sezone, ali ukoliko dođe do pregovora nadam se da će me klub pustiti, naravno uz određeno obeštećenje. Želim da zahvalim menadžeru Radosavu Buliću, koji mi je omogućio da dođem u veliki klub. Zahvalan sam svima koji su zaslužni što sam dobio ovakvu šansu", zaključio je Simović, koji se u protekle četiri sezone na pravi način afirmisao na Lugovima.

I Simovićev menadžer imao je sličan komentar...

"Janko vrijedno trenira, na profesionalan način radi ono što je do njega. Vidjećemo šta će biti nakon utakmice sa Makabijem iz Haife, koja se igra u srijedu. Nadam se da će i Mogren izaći u susret Simoviću", kazao je Bulić.

Bonus video: