Topovski udari na „Emirejtsu”

Arsenal je dočekao Totenhem u teškom momentu, nakon dva teška poraza (u Ligi šampiona i FA kupu), ali je pokazao ko je gazda u sjevernom Londonu...
0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Beta/AP
Arsenal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.02.2012. 18:28h

Golom Rajana Gigsa u 91. minutu u Noriču Mančester junajted je nastavio trku sa Sitijem i sačuvao dva boda minusa u odnosu na lidera.

Velšanin definitivno nije mogao da izabere bolji meč da riješi pobjednika, jer je danas 900. put u karijeri nosio dres „đavola”.

Arsenal je dočekao Totenhem u teškom momentu, nakon dva teška poraza (u Ligi šampiona i FA kupu), ali je pokazao ko je gazda u sjevernom Londonu - slavio je sa 5:2, iako je već nakon 35 minuta igre na „Emirejtsu” imao dva gola zaostatka.

Venger: Vidio sam sve što sam želio

Arsen Venger je prije ovog derbija priželjkivao pravu reakciju svog tima, ali vjerovatno nije ni slutio šta će da mu prirede.

Saha i Adebajor (napadač iz Togoa je tako postao tek drugi igrač u istoriji koji je bio strijelac za oba tima u londonskom derbiju) su donijeli prednost Sparsima, navijači domaćih su već bili počeli da negoduju, ali se u tri minuta promijenilo sve - prvo Sanja glavom, a potom i Van Persi evrogolom su već do poluvremena vratili stvari na svoje mjesto.

"U ovom meču sam vidio baš sve što sam htio od svog tima - napadački fudbal, snagu u duelima, karakter... A bez karaktera ne možete da se vratite u utakmicu kad gubite sa dva gola razlike", rekao je Venger.

U nastavku je viđen potop Totenhema - Rosicki je donio vođstvo Arsenalu, koje je kasnije potvrdio dvostruki strijelac Volkot.

Menadžer Totenhema Hari Rednap je znao da meč nije gotov kada je njegov tim poveo sa 2:0.

"Arsenal nam je otežao život na terenu, vidio sam da ne kontrolišemo stvari. Želio sam da izdržimo do poluvremena i da onda sve bude u redu. Međutim, primili smo dva gola i izgubili glavu", kazao je Rednap.

Gigs: Poseban momenat

Junajted je gledao u oči još jednom neuspjehu u Premijer ligi, ali ga je spasao veteran Gigs.

„Đavoli” su vodili golom Skolsa iz 7. minuta, a kada je Norič izjednačio u 84. (strijelac Holt) činilo se da je tim ser Aleksa Fergusona u problemu. Sve do asistencije Janga i pogotka Gigsa.

"Uvijek je lijepo kada postignete gol u finišu za pobjedu. Ovo je specijalan momenat za mene - odigrao sam 900. meč za veliki klub, bio junak utakmice... Sve se poklopilo i najvažnije je da smo i dalje blizu Sitija", rekao je Gigs, koji će narednog mjeseca da proslavi 21 godinu od kada je debitovao za klub sa „Old traforda”.

Stouk je bio bolji od Svonsija (2:0), a meč na „Britaniji” je bio riješen već do poluvremena kada je golovima Metjua Apsona i Pitera Krauča postavljen konačan rezultat.

Bonus video: