Monje: 50 miliona eura za pojačanja

"Odlično smo prošli na azijskom tržištu, ali i od tv prihoda. Barselona je ove godine jedino novac izgubila na transferu Hleba", objasnila generalni sekretar Katalonaca
0 komentar(a)
Geret Bejl, Foto: REUTERS
Geret Bejl, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.02.2012. 17:54h

Generalni sekretar Barselone Suzana Monje istakla je da će Katalonci u ljetnjem prelaznom roku na raspolaganju imati 50 miliona eura, ali gotovo je izvjesno da to neće biti dovoljno da se dovedu sva željena pojačanja.

U prvom redu to su Nejmar (Santos) i Geret Bejl (Totenhem), ali postoji mogućnost da se cifra poveća ako se proda neki od igrača.

"Mi ćemo imati oko 50 miliona eura za transfere. Cifra je konkurentna u poređenju sa drugim klubovima. U budućnosti će je samo povećati, ali moramo da je koristimo mudro”, rekla je Monja za "El Mundo Deportivo”.

Tim sa "Nou Kampa” ima stabilne finansije, a minus je nastao samo zbog raskida saradnje sa Bjelorusom.

"Mi smo u skladu sa odobrenim budžetom, koji je blizu 21 miliona eura profita. Odlično smo prošli na azijskom tržištu, ali i od tv prihoda. Barselona je ove godine jedino novac izgubila na transferu Hleba, tačnije zbog odštete koju smo isplatili da raskinemo ugovor", objasnila je Monje.

Bonus video: