Ferguson zainteresovan za Džejmsa Rodrigeza

Prije nešto više od pola godine, tačnije 13. juna potpisao je novi petogodišnji ugovor sa šampionom Portugalaca uz klauzulu za obeštećenje od 45 miliona eura
0 komentar(a)
Džejms Rodrigez, Foto: Zonabola.com
Džejms Rodrigez, Foto: Zonabola.com
Ažurirano: 26.02.2012. 15:32h

Mančester junajted prati igrača Porta Džejmsa Rodrigeza, koji je poznat pod nadimkom južnoamerički Kristijano Ronaldo, prenose britanski mediji.

Aleks Ferguson je poslao skaute da na "Itihadu” gledaju mladog Kolumbijca u revanšu šesnaestine finala lige Evrope protiv Mančester sitija.

On je u Portugal stigao 6. jula 2010. godine, a Porto ga je platio 5,1 miliona eura Banfildu, dok je 30 odsto vlasništva nad njim zadržala je agencija "Gol Football Luxembourg”.

Nije blistao odmah na startu evropske karijere, ali kada je u meču nacionalnog kupa protiv Vitorije Gimaraeš postigao het-trik, čelnici Porta su odlučili da otkupe preostalih 30 odsto prava na Kolumbijca za sumu od 2,5 miliona eura.

Prije nešto više od pola godine, tačnije 13. juna potpisao je novi petogodišnji ugovor sa šampionom Portugalaca uz klauzulu za obeštećenje od 45 miliona eura.

Ove sezone je u domaćem šampionatu dao devet golova u 15 mečeva uz sjajne partije.

Zbog toga nije čudno što je zapao za oko škotskom stručnjaku, koji smatra da bi Rodrigez bio sjajan u tandem sa Ćićaritom Ernandezom.

Bonus video: