Oslabljeni u generalci za Čehe

"Nemamo više termina za prijateljske utakmice tako da će nam meč sa Slovačkom biti generalna proba" rekao je Duško Vlaisavljević, selektor mlade reprezentacije
0 komentar(a)
Dusko, Foto: Savo Prelević
Dusko, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2012. 14:28h

Mladoj selekciji predstoje tri završne bitke u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, a upravo je naredni test sa Slovačkom posljednji u namjeri da se “sokoli” što bolje spreme za odlučujuće mečeve. Selektor Duško Vlaisavljević pozvao je 18 igrača za posljednju provjeru pred nastavak kvalifikacija, ali je više faktora “skrojilo” njegov spisak.

U Slovačku ne putuje kapiten Stefan Nikolić, koji nema pravo nastupa u prvom junskom okršaju sa Češkom, a iz raznoraznih razloga nedostajaće i Saša Balić, Asmir Kajević, te Radivoje Golubović.

"Nema više termina za prijateljske utakmice, ali boljeg protivnika uoči nastavka kvalifikacija i duela sa Češkom nismo mogli imati. Vremenski uslovi nam ne idu naruku, pa postoji mogućnost da igramo na vještačkoj podlozi što bi umanjilo kvalitet igre.

Nema kapitena Nikolića jer zbog parnih kartona ne mogu da računam na njega u Češkoj. Balić nije trenirao posljednjih nekoliko dana - on treba da putuje za Ukrajinu s namjerom da pronađe novi klub, dok se Kajević žali na lakšu povredu. Nisam, međutim, htio da rizikujem sa njim jer postoji mogućnost da igramo na vještačkoj podlozi", obrazložio je Vlaisavljević.

Selektor je pojasnio zbog čega je izostavio univerzalca Budućnosti... "Golubović je tražio inostrani angažman, a iskustvo mi govori da se mladi igrači nakon duge potrage za angažmanom ne pokažu kao dobri. To je igrač kojeg ne treba da provjeravam i ukoliko se nametne u svom klubu - ponovo će biti sa nama. Do gostovanja u Češkoj imamo još čitavu polusezonu, pa ćemo da vidimo... Morali smo da prihvatimo ovaj termin iako igrači nijesu u takmičarskoj formi", dodao je Vlaisavljević.

Nakon pet odigranih mečeva Crna Gora je na drugom mjestu u grupi sa devet bodova, Jermenija ima osam, dok je četvrtoplasirani Vels sakupio sedam bodova. Četiri tima konkurišu za baraž, a u najboljoj poziciji je lider Češka, koja je sakupila deset bodova iz četiri utakmice.

“Sokoli” gostuju u Češkoj 1. juna, dok će u septembru odigrati dva meča - sa istim rivalom odmjeriće snage na domaćem terenu, a potom ugostiti Jermeniju na zatvaranju kvalifikacija.

"Sve zavisi od nas. Pokušaćemo da odigramo što bolje u Češkoj, da postignemo što bolji rezultat. Vjerujem da ćemo do kraja ostati u trci za prvo ili drugo mjesto, odnosno da ćemo biti među četiri najbolje drugoplasirane selekcije", zaključio je Vlaisavljević.

Mladi reprezentativci okupiće se sjutra u Podgorici, potom preko Beča poletjeti za Bratislavu. Petorica igrača koji nastupaju u inostranstvu priključiće se ekspediciji na bečkom aerodromu.Utakmica sa Slovačkom igra se u srijedu u Trenčinu (16 časova).

SPISAK

Na spisku je 18 fudbalera.

Golmani: Pavle Velimirović (LKS Lođ), Jasmin Agović (Budućnost).

Odbrana: Risto Radunović (Budućnost), Aleksandar Šofranac (Mladost), Žarko Tomašević (Madeira), Ermin Alić (Rudar), Miloš M. Radulović (Zeta).

Sredina: Velimir Lončar (Mladost), Andrija Kaluđerović (Rudar), Marko Vešović (Crvena zvezda), Marko Vukčević, Nikola Vukčević (Budućnost), Igor Ivanović (Rudar), Ermin Seratlić (Jagielonija), Marko Bakić (Mogren).

Napad: Stefan Mugoša (Budućnost), Luka Đorđević (Mogren), Dino Rebronja (Tun).

Bonus video: