Brnović: Novo je da ćemo biti ofanzivni

"Novo je to što ćemo igrati dosta ofanzivno”, poručio je Brnović, iako je teško povjerovati da Crna Gora može ofanzivnije od onog kako je odigrala posljednji meč protiv Češke
0 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2012. 14:14h

Fudbalskoj reprezentaciji Crne Gore protiv Islanda bitan je rezultat kako bi prekinula seriju utakmica bez pobjede, kazao je selektor Branko Brnović.

Crna Gora i Island odigraće u srijedu u Podgorici prijateljski meč. Brnović je ponovio da respektuje rivala, navodeći da sve ipak zavisi od njegovih izabranika.

"Bitna nam je pobjeda, jer smo duže vremena bez nje".

Prva poruka - ekipa će biti još ofanzivnija nego ranije...

"Novo je to što ćemo igrati dosta ofanzivno, i što neću dozvoliti da se igra dugim loptama, počevši od golmana Božovića. Mislim da je to logično, jer u ekipi imamo fudbalere koji su jaki s loptom, počevši od Vučinića i Jovetića, do Simona i Drinčića. I nema potrebe da na njih idemo dugim loptama. Probaćemo, takođe, da protivnika napadamo visoko na njegovoj polovini. Vidjećemo kako će to funkcionisati", najavio je Brnović.

Iako je do početka kvalifikacija za Mundijal u Brazilu ostalo još sedam mjeseci, takmičarski mečevi već su u Brnovićevoj glavi, posebno premijerni meč sa Poljskom u Podgorici.

"Neće biti lako, jer su u našoj grupi tri ekipe koje će igrati Evropsko prvenstvo, ali sam ubijeđen da ćemo se boriti makar za drugo mjesto. Ključ je u prvoj utakmici protiv Poljske - ako tu dobijemo, sve nam se otvara, s obzirom na raspored koji nas nakon toga čeka".

Što se tiče ostalih stvari, Brnović je davao slične izjave kao i prošle godine, kada je u septembru preuzeo tim od Zlatka Kranjčara, finiširao kvalifikacije bodom protiv Engleza, a onda ispao od Češke.

"Isto vjerujem u ovu ekipu kao što sam vjerovao i tada. Nije se promijenilo ništa. Mislim da imamo kvalitet da se nosimo sa svima. Sve protivnike poštujemo, ali kada imamo svoj dan, najviše zavisi od nas. Vidjelo se to i protiv Češke u revanšu, kada smo u drugom poluvremenu stvorili makar četiri velike šanse", kaže Brnović.

O Islandu samo kratko...

"Gledao sam ih na kaseti, u pitanju je dobar i mlad tim, ali ponavljam da zavisi od nas. Ako mi budemo pravi, dobićemo".

Reprezentaciji se danas priključilo 14 fudbalera koji su pozvani za Island, ostatak će se priključiti sjutra. Brnović je komentarisao nedostatak Marka Baše, koji je uz Pekovića, zbog zdrastvenih problema, nije mogao da se stavi na raspolaganje.

"Baše nema, ali je bolje što se sada operisao, jer povredu ramena vuče već duže vrijeme. Važno je da bude sa nama kada bude trebalo".

Dio ekipe trenirao je danas na vještačkoj travi na kamu Budućnosti. Očekuje se da će kompletna ekipa sjutra i preksjutra trenirati na prirodnoj podlozi na kampu FSCG. Meč sa Islandom je u srijedu u 18 časova.

Bonus video: