Alegri ljut na sudije, Konte čestitao svojim igračima

"Da je bilo 2:0 za nas, stvari bi sigurno bile drugačija nego što je konačan ishod. Juventus je ostao neporažen, iako nije mogao da izdrži tempo do kraja", objasnio strateg "rosonera"
0 komentar(a)
Alegri, Foto: REUTERS
Alegri, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.02.2012. 12:30h

Trener Milana Masimilijano Alegri bio je ljut nakon meča protiv Juventusa.

On smatra da su sudije direktno uticale na ishod derbija sa Juventusom, jer nisu priznale gol Salija Muntarija.

To bi, po njegovim riječima, mogao da bude ključni trenutak u trci za titulu prvaka Italije.

Internacionalac iz Gane je šutirao i lopta je prešla gol-liniju prije nego što Điđi Bufon intervenisao, ali su sudije nastavile igru.

Tako je ostalo 1:0 umjesto 2:0 za domaćina. Kasnije je Alesandro Matri (83. minut) postavio konačan rezultat.

"Ovo je bila utakmica u kojoj je Milan igrao veoma dobro. Nažalost, desilo se da je nepriznat gol Muntarija i mislim da je rezultat falsifikovan. Da je bilo 2:0 za nas, stvari bi sigurno bile drugačija nego što je konačan ishod. Juventus je ostao neporažen, iako nije mogao da izdrži tempo do kraja. Odigrali smo sjajan presing, savršeno smo zatvorali prostor u kojem Juventus obično dominira, ali na kraju je sve ostalo bez rezultata. Možemo da žalimo za neiskorišćenim šansama” rekao je Alegri.

Njegov kolega na suprotnoj strani Antonio Konte priznao je da je njegov tim imao sreće tokom meča.

"Moram da čestitam Milanu, koji je igrao 60 minuta u nevjerovatnom tempu i sigurno je zaslužio više od boda. Imali smo sreće, ali moram da čestitam svojim igračima koji su uspjeli da izdrži napade protivnika i da u finišu budu dovoljno koncentrisani da stignu do remija. Tačno je da je Muntarijev gol bio regularan, ali je bio i Matrijev kod 1:0. Sudija je napravio dvije velike greške i imam šta da dodam na ovu temu”, rekao je Konte.

Nakon ovog meča Milan ima bod (51-50), ali i utakmicu više od Juventusa.

Bonus video: