Martinez na meti Reala, Barselona i Mančester sitija

Baskijci svog 23-godišnjeg fudbalera procijenili na 34 miliona funti (40 miliona eura). Za najbolju selekciju Španije odigrao sedam mečeva
0 komentar(a)
Havi Martinez, Foto: Zimbio.com
Havi Martinez, Foto: Zimbio.com
Ažurirano: 26.02.2012. 11:54h

Havi Martinez, defanzivni vezista Atletik Bilbaa, mogao bi da bude jedna od zvijezdi ljetnjeg prelaznog roka.

Njegove dobre igre ove sezone zapale su za oko čelnicima Reala i Mančester sitija, a sada se, prema pisanju "EL Mundo Deportiva” u trku uključila i Barselona.

Madriđani žele da 23-godišnjeg reprezentativca Španije priključe Ćabiju Alonsu i Samiru Kediri, Roberto Manćini ga vidi kao zamjenu za Najdžela De Jonga, koji odlazi u junu.

Katalonci bi da da pojačaju ionaku jaku defanzivnu veznu liniju sa Ćavijem, Serhijom Busketsom i Havijerom Maskeranom.

Međutim, pitanje je da li je Barselona spremna da za njega plati 34 miliona funti (40 miliona eura), na koliko su Baskijci procijenili Martineza.

Naime, prema nezvaničnim informacijama aktuelni španski i evropski prvak će za ljetnji prelazni rok imati na raspolaganju svega 22 miliona funti (26 miliona eura).

Zato će pokušati da se oslobode nekih igrača, prije svega Sejdu Kejta, koji se nalazi na listi želja Njukasla i Liverpula, kako bi dobili dodatna sredstva za pokušaj dovođenja Martineza.

Za "građane” ta suma ne bi trebalo da bude problem, dok je pitanje da li će i Real željeti da plati toliku svotu novca.

Martinez je u Bilbao stigao 2006. godine iz drugog tima Osasune.

Prošao je sve mlađe reprezentativne sekcije Španije, a od 2010. je član najbolje reprezentacije "crvene furije”, za koju je do sada odigrao sedam mečeva.

Debitovao je 29. maja kada je ušao u igru umjesto Ćavija i odigrao posljednjih desetak minuta u prijateljskom meču sa Saudijskom Arabijom u Inzbruku (3:2).

Bonus video: