Čelzi razbio Bolton, Siti bolji od Blekburna

Meč je obilježio Lampard, koji je asistirao Drogbi, a potom i 12. put pogodio mrežu Boltona, po čemu je rekorder u Premijer ligi, zajedno sa Robijem Faulerom.
0 komentar(a)
Lampard, Foto: Beta/AP
Lampard, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2012. 20:03h

Na “Itihadu”, u duelu Mančester sitija i Blekburna, nije gledan crnogorski duel - Stefan Savić je odgledao meč sa tribina, a Simon Vukčević presjedio na klupi. Njh dvojica srešće se danas ili sjutra, na treningu reprezentacije pred meč sa Islandom.

Gledana je zato goleada domaćeg tima, koji je slavio 3:0 golovima napadača, Balotelija, Aguera i Džeka.

“Rafaela, volim te”, pisalo je na majici Balotelija koju je pokazao proslavljajući gol.

Siti je povećao prednost na pet bodova u odnosu na Mančester junajted, ali gradski rival danas u Noriču ima šansu da razliku vrati na dva poena.

Nakon tri remija i jednog poraza u Premijer ligi, Čelzi je konačno pronašao žrtvu - na "Stemford bridžu" je pao Bolton, a trener Andre Viljaš-Boaš napokon obezbijedio sebi nešto relaksiraniju sedmicu.

Popularni AVB uvrstio je u prvi tim "buntovnike", Frenka Lamparda i Džoa Kola, čime je na neki način demantovano da je u sukobu trenera i fudbalera uoči i nakon meča sa Napolijem gazda Roman Abramovičao stao na trenerovu stranu.

Šta god da se dešavalo u svlačionici Čelzija, fudbaleri londonskog tima bili su posvećeni rezultatu u današnjem meču, a protivnika su slomili u drugom poluvremenu - David Luiz u 48, Drogba u 61. i Lampard u 79. pogodili su za proboj na četvrto mjesto na tabeli.

Meč je obilježio Lampard, koji je asistirao Drogbi, a potom i 12. put pogodio mrežu Boltona, po čemu je rekorder u Premijer ligi, zajedno sa Robijem Faulerom.

"Ovo su tri vrlo značajna boda za nas, nadam se da ćemo ovom pobjedom početi da gradimo budućnost. Sjutra igraju Arsenal i Totenhem i nadam se da ćemo na neki način profitirati iz te utakmice", kazao je AVB, koji se sada nada plasmanu u Ligu šampiona.

Vest Bromvič je deklasirao Sanderlend (4:0) i upisao prvu pobjedu na domaćem terenu u Premijer ligi nakon ravno tri mjesesa! Blistao je Peter Odemvinge, koji je nakon het-trika Vulvsu u prošlom kolu, danas postigao dva gola. Nigerijac je tako u posljednja dva meča postigao više golova nego na prethodnih 20 mečeva.

Njukasl je na "Sent Džejms parku" vodio 2:0 protiv Vulvsa, a na kraju morao da se zadovolji bodom - 2:2. Bila je to pozitivna inijekcija za gostujući sastav, kogej je prije samo pet dana preuzeo Teri Konor.

Rezultati:

Mančester siti - Blekburn 3:0

Baloteli 30, Aguero 52, Džeko 81

Čelzi - Bolton 3:0

Luiz 48, Drogba 61, Lampard 79

Njukasl - Volvs 2:2

Sise 6, Gutierez 18 - Džervis 50, Dojl 66

KPR - Fulam 0:1

Pogrebnijak 7

Vest Bromvič - Sanderlend 4:0

Odemvinge 3, 48, Morison 41, Endrjus 90

Vigan - Aston Vila 0:0

Nedjelja

Arsenal - Totenhem

Norič - Mančester junajted

Stouk - Svonsi

Bonus video: