Džerard: Želim da budem kapiten Engleske

„Ako mi bude ponuđeno, prihvatiću i biću presrećan i veoma ponosan da preuzmem kapitensku traku“, kazao je danas Džerard za BBC.
53 pregleda 0 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: REUTERS
Stiven Džerard, Foto: REUTERS
Ažurirano: 25.02.2012. 13:08h

Kapiten Liverpula Stiven Džerard izjavio da bi objeručke prihvatio kapitensku traku u engleskoj reprezentaciji na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Mjesto kapitena u Engleskoj ostalo je upražnjeno oduzimanjem trake Džonu Teriju, dok traje sudski proces u kojem je optužen za uvrede na rasnoj osnovi upućene Antonu Ferdinandu iz Kvins Park Rendžersa.

„Ako mi bude ponuđeno, prihvatiću i biću presrećan i veoma ponosan da preuzmem kapitensku traku“, kazao je danas Džerard za BBC.

“Odluka nije na meni, već prvenstveno na Stjuartu Pirsu, koji trenutno vodi reprezentaciju i onome ko kasnije preuzme njegovo mjesto. Ali, ponavljam, želim da budem kapiten Engleske”, dodao je Džerard.

Zbog odluke Engleske fudalske asocijacije (FA) da kapitensku traku oduzme Teriju, ostavku je podnio selektor Fabio Kapelo, ne slažući se sa odlukom FA. Pirs je privremeno rješenje do izbora novog selektora, a vodiće Englesku na prijateljskom meču sa Holandijom, koji se u srijedu igra na “Vembliju”.

“Bio sam, naravno, iznenađen ostavkom Kapela. Mislio sam da će ostati do kraja ljeta, do kraja ugovora, tako da je sve bilo zaista iznenađujuće. Međutim, mislim da to neće uticati na našu ekipu. Dobićemo novog selektora, biće to novost za sve nas. Možda to bude “vjetar u leđa” za uspješno ljeto” zaključio je Džerard.

Bonus video: