Hrvati kandiduju Petrovića za trenera Dinama

Hrvatski “Jutarnji list” kandiduje Željka Petrovića za novog trenera Dinama, sedam dana nakon što je prihvatio ponudu da asistira slavnom Holanđaninu Gusu Hidinku u ruskom Anžiju
0 komentar(a)
Željko Petrović, Foto: Www.fc-anji.ru
Željko Petrović, Foto: Www.fc-anji.ru
Ažurirano: 25.02.2012. 10:08h

Hrvatski “Jutarnji list” kandiduje Željka Petrovića za novog trenera Dinama, sedam dana nakon što je prihvatio ponudu da asistira slavnom Holanđaninu Gusu Hidinku u ruskom Anžiju, jednim od najbogatijih klubova na svijetu.

“Petrović se tako svrstao među rijetke Dinamove fudbalere koji su ostvarili velike trenerske karijere, poput Cice Kranjčara, Josipa Kužea, Velimira Zajeca i Zvonimira Solde”, piše “Jutarnji list” za Petrovića, koji je početkom 90-ih nosio dres Dinama i za samu jednu sezonu ostavio dubok trag.

Navodi se da je Petrović već bio pomoćnik Rudu Gulitu u Fejnordu, Martinu Jolu u Hamburgu i Avramu Grantu u Vest Hemu, te da je time već napravio blistaviju karijeru od mnogih trenera koji su radili samostalno.

“I još nije izgubio ambiciju biti Dinamov trener. Možda nakon Anžija. Samo Mamić nije Kerimov...”, navodi “Jutarnji”.

Petrović je hrvatskim medijima prenio i impresije nakon sedam dana rada sa Etoom i društvom u Antaliji.

"Došli smo u vrlo jaku ligu u kojoj igraju Spartak, Zenit, CSKA i Lokomotiva, u kojoj je toliko novca da ne može biti slaba. Anži još nije na tom nivou, ali nadam se da ćemo podići klub među velikane ruskog fudbala. No, Hidink ih je u nastupnom govoru opomenuo da ne očekuju čuda za mjesec dana. Ali, u perspektivi Anži će postati veliki klub - rekao je Petrović u šaljivom tonu odgovorio na pitanje kolika mu je plata:

"Kad sam vidio svotu, pitao sam ih je li to godišnje. Ne, rekli su mi, toliko ćete zarađivati mjesečno!

Bonus video: