Ferguson: Gigs će nadmašiti Maldinija

"Očigledno je da je Maldini bio fantastičan igrač, ali postoji jedna bitna razlika. On je bio defanzivac, i u tom slučaju sigurno je morao mnogo manje da trči od krilnog igrača (Gigs)”, rekao je Škot
0 komentar(a)
Rajan Gigs, Foto: Reuters
Rajan Gigs, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2012. 19:07h

Menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson vjeruje da će Rajan Gigs nadmašiti karijeru legende Milana Paola Maldinija, prenosi B92.

Sjajni Velšanin će predstojećeg vikenda, možda, odigrati 900. utakmicu za “crvene đavole”, ako bude u timu protiv Noriča.

Malo je igrača igralo toliko dugo na tako visokom niovu kao Gigs, a jedan od njih je upravo Paolo Maldini koji je tokom 24 sezone u Milanu odigrao tačno 902 meča.

Ipak, Ferguson vjeruje da postoji razlika između ova dva legendarna fudbalera, bez obzira na približan broj odigranih utakmica.

"Očigledno je da je Maldini bio fantastičan igrač, ali postoji jedna bitna razlika. On je bio defanzivac, i u tom slučaju sigurno je morao mnogo manje da trči od krilnog igrača (Gigs)”, rekao je Ferguson.

Iako ima 38 godina Gigs je i dalje jedan od boljih igrača Junajteda, koji se bori za titulu u Premijer ligi i Ligi Evrope.

“To je nevjerovatno. Ako se se vratite u Moskvu (finale LŠ 2008. godine), pričamo o još 150 utakmica. On prkosi godinama. Ove sezone igra jednako dobro kao i u Moskvi. Ništa se nije promijenilo u njegovoj igri od tada”, dodao je Škot.

Engleski dnevnik "Gardijan” izračunao je da je Gigs igrao sa 141 igračem u prvoj ekipi Mančester junajteda od 1991. godine do danas.

Nakon što je propustio posljednja dva meča, engleski mediji su uvjereni da će Gigs u Noriču odigrati jubilarni 900. meč.

Bonus video: