Del Boske izostavio Toresa za meč sa Venecuelom

“Tores nije u dobroj formi, i vjerujemo da je bolje da u ovom trenutku ne bude pozvan”, kazao je Del Boske.
0 komentar(a)
Tores, Foto: Reuters
Tores, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2012. 15:23h

Ono što je ranije i najavljivao, pokazao je i na djelu – selektor Španije Visente del Boske na današnjem spisku za prijateljski meč sa Venecuelom nije upisao ime napadača Čelzija Fernanda Toresa.

Razlog je slaba forma španskog napadača u premijerligašu, koji je za transfer iz Liverpula prije godinu dana platio oko 55 miliona eura, a nije postigao gol za “plavce” od oktobra prošle godine.

Tores, koji je postigao pobjedonosni gol protiv Njemačke, u finalu Evropskog prvenstva 2008. godine, prvi put je od novembra 2006. godine izostavljen sa spiska reprezentacije Španije.

Selektor Španije rekao je da izostanak ovih igrača "ne znači ništa" i da spisak "nije konačan za Evropsko prvenstvo", koje će se ovog ljeta održati u Poljskoj i Ukrajini, a na kojem Španija brani titulu.

“Tores nije u dobroj formi, i vjerujemo da je bolje da u ovom trenutku ne bude pozvan”, kazao je Del Boske.

Tores je odigrao 91 meč za Španiju i postigao 27 golova.

Del Boske pored Toresa nije pozvao ni napadača Barselone Pedra i odbrambenog igrača Real Madrida Raula Albiola.

Prijateljski meč u Venecueli igraće se u srijedu, 29. februara.

Ekipa:

Golmani: Iker Kasiljas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpul), Viktor Valdes (Barselona)

Odbrana: Serhio Ramos (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Karles Pujol (Barselona), Gerard Pike (Barselona), Žordi Alba (Valensija), Andoni Iraiola (Atletik Bilbao), Havi Martinez (Atletik Bilbao)

Vezni red: Ćavi Hernandes (Barselona), Ćabi Alonso (Real Madrid), Serhio Buskets (Barselona), Santi Kazorla (Malaga), Sesk Fabregas (Barselona), Andres Injesta (Barselona), Tijago Alkantara (Barselona)

Napad: David Silva (Mančester Siti), Roberto Soldado (Valensija), Fernando Ljorente (Atletik Bilbao), Huan Mata (Čelzi), Hezus Navas (Sevilja), Alvaro Negredo (Sevilja), Iker Muniain (Atletik Bilbao)

Bonus video: