Psiho se sprema za ljeto

Pirs je spreman da vodi reprezentaciju i na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj, samo ako šefovi sa “Vemblija” budu imali povjerenja u njega i pruže mu takvu šansu.
0 komentar(a)
Pirs, Foto: Reuters
Pirs, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.02.2012. 17:14h

Privremeni selektor Engleza Stjuar Pirs spreman je da vodi reprezentaciju i na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj, samo ako šefovi sa “Vemblija” budu imali povjerenja u njega i pruže mu takvu šansu.

Popularni “Psiho” dobio je mandat da vodio nacionalni tim samo za prijateljsku utakmicu sa Holandijom (29. februar) nakon čega bi Fudbalska asocijacija trebala da pronađe nasljednika Fabija Kapela.

No, kako glavni kandidat i već viđeni selektor Hari Rednap još nije našao model kako da napusti Totenhem usred sezone, opcija da Pirs vodi reprezentaciju na Euru i nije tako nerealna...

"Imam iskustva sa velikim turnirima - kao igrač, selektor mlade reprezentacije i asistent u stručnom štabu seniora. Ako čelnici Fudbalske asocijacije odluče da mi pruže šansu do ljeta, sa zadovoljstvom ću je prihvatiti", izjavio je Pirs juče u Londonu na konferenciji za novinare.

Legendarni engleski defanzivac i deklarisani ljubitelj rokenerola (krajem 90-ih otpjevao je i jednu pjesmu na koncertu čuvenih “Seks pistolsa”) priznao je, međutim, da je za posao selektora Engleske potreban nevjerovatan “CV”.

"Ovaj posao i ovakav profil posla traži čovjeka sa ogromnim iskustvom i boljim referencama nego što ih ja imam u ovom trenutku", izjavio je Pirs.

Hari Rednap je ubjedljivo najveći kandidat za novog selektora Emgleske, ali lista kandidata sadrži još nekoliko imena.

"Ja ne želim da se bavim spekulacijama. Fudbalska asocijacija izabraće selektora i taj izbor potkrijepiti dobrim razlozima, a ja ću se složiti ko god to bio", dodao je Pirs, koji će predvoditi selekciju Velike Britanije na Olimpijadi u Londonu u avgustu prošle godine.

Bonus video: