Kagava odlazi iz Borusije?

Sportski direktor Mihael Cork i Kagava nisu mogli da se dogovore oko produžetka saradnje, koja se završava na ljeto naredne godine
0 komentar(a)
Kagava, Foto: REUTERS
Kagava, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.02.2012. 15:03h

Predsjednik Borusije Dortmund, Hans-Joahim Vacke, otkrio je da su, bar zasada, propali pregovori oko produženja ugovora sa Šinđijem Kagavom.

Vacke je samo potvrdio ono što se pretpostavljalo, a to je da sportski direktor Mihael Cork i Kagava nisu mogli da se dogovore oko produžetka saradnje, koja se završava na ljeto naredne godine.

“Zajedno moramo da odlučimo kako ćemo da riješimo cijelu situaciju. Očito je da ova ekipa neće i za pet godina igrati u ovakvom sastavu. Moramo da se pomirimo sa tim”, pesimistično je za Bild rekao predsjednik “milionera”.

Razlog je finansijska nemoć, odnosno snaga velikih klubova poput Real Madrida, kojem su prošle sezone jednostavno morali da prodaju Nurija Šahina, jer je u njegovom ugovoru postojala klauzula da može da ide čim neko ponudi 10 miliona eura.

U posljednjem prelaznom roku veliki je interes bio za preostale nosioce igre poput Marija Gecea, Matsa Humelsa i Roberta Levandovskog, ali ih je klub ipak zadržao.

Bonus video: