Murinjo optužen za homofobiju

Prema tvrdnji Evropske sportske federacije homoseksualaca i lezbejki (EGLSF), trener Reala je tokom inspekcije terena na stadionu „Lužnjiki“ okarakterisao sudije riječju „pederi“
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.02.2012. 12:39h

Žoze Murinjo ponovo se našao u središtu pažnje, ovog puta zbog navodnih homofobnih izjava na račun sudija prve utakmice osmine finala Lige šampiona protiv CSKA.

Prema tvrdnji Evropske sportske federacije homoseksualaca i lezbejki (EGLSF), trener Real Madrida je tokom inspekcije terena na moskovskom stadionu „Lužnjiki“, očito nezadovoljan uslovima za igru, okarakterisao sudije riječju „pederi“.

„Homofobija u fudbalu je neprihvatljiva, a posebno kad dolazi od jedne od najpoznatijih osoba tog sporta. Duboko smo razočarani što gospodin Murinjo ležerno koristi homofobne izraze na svom radnom mjestu. Posebno je tužno što se ovo dogodilo u sedmici međunarodne kampanje protiv homofobije u fudbalu. Pozvali smo Evropsku fudbalsku federaciju da adekvatno sankcioniše ovaj prekršaj“, izjavila je potpredsjednica EGLSF Luiz Englefild.

Iz Uefe zasad nisu komentarisali ovaj slučaj.

Bonus video: