Abramovič sklanja Lamparda i Kola

„Igrači su znali da se pobune protiv menadžera, a Roman je uvijek stajao na njihovu stranu. Sada će biti drugačije, dosadilo mu je njihovo kukanje“, rekao je „Sanu“ izvor iz Čelzija
0 komentar(a)
Lampard, Foto: REUTERS
Lampard, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.02.2012. 11:58h

Reakcija Romana Abramoviča nakon nedavne pobune najiskusnijih igrača u svlačionici Čelzija se nije dugo čekala - ruski oligarh je odlučio da stane na stranu Andre Viljaš-Boaša.

Najglasniji je bio Ešli Kol, koji je treneru navodno poručio da sa njegovom taktikom neće osvojiti ništa.

Portugalac ga je zbog toga poslao na klupu i rekao kako ga ne zanima što o njemu misle igrači, već mu je samo važno da ga podržava Abramovič.

A prema pisanju tabloida „San“, gazda je i te kako na njegovoj strani.

„Ako igrači dovode u pitanje trenerovo znanje, dovode u pitanje i gazdinu procjenu da ga izabere. Viljaš-Boaš je bio velika želja upravo Romana Abramoviča i pobuna im ovog puta neće donijeti ništa dobro. U prošlosti su znali da se pobune protiv menadžera, a Roman je gotovo uvijek stajao na njihovu stranu. Sada će biti drugačije, dosadilo mu je njihovo kukanje“, rekao je „Sanu“ izvor iz Čelzija.

Kol, Lampard i Esijen su se pobunili prije utakmice Lige šampiona i sva trojica su utakmicu sa Napolijem počela na klupi.

Pozicija Viljaš-Boaša nije sigurna, ali na odlazak već mogu da se spremaju i Kol (31) i Lampard (33).

Obojici ugovor ističe 2013. godine, a nakon posljednjeg razvoja situacije Abramovič će rado razmotriti svaku ponudu za taj tandem.

Kako piše "Dejli ekspres", Lampard ima ponude iz SAD, ali želi da bude bliže porodici, zbog čega je trenutno najbliži Pari Sen Žermenu, dok se za Kola raspitivala Barselona.

Viljaš-Boaš je, sa druge strane, postavio limit - igrači koje bude dovodio ne smiju da imaju više od 26 godina.

Na listi želja su Eden Azar, Teo Volkot i Gonsalo Iguain, a nasljednik Kola mogao bi da bude lijevi bek Porta Alvaro Pereira.

Bonus video: