Đurić: Tumbaković mora da bude selektor Srbije

Uvjeren sam da bi se sa njim napravio veliki uspjeh u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i dalje na velikim takmičenjima”, ocijenio je predsjednik Partizana.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2012. 20:33h

Predsjednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić rekao je danas da bi bivši trener tog kluba Ljubiša Tumbaković “morao” da postane novi selektor Srbije.

“Mislim da nasljednik Vladimira Petrovića mora biti Ljubiša Tumbaković. Stojim iza svojih riječi i siguran sam da bi uspio da povrati poljuljan ugled našoj seniorskoj reprezentaciji. On je čovjek i trener sa velikim autoritetom”, kazao je Đurić agenciji Beta.

Đurić je dodao da Tumbaković trenutno “nema konkurenciju” u izboru za novog selektora, iako se u medijima pominju bivši trener Fiorentine Siniša Mihajlović i strateg kiparskog Apoela Ivan Jovanović.

“Tumbaković je slobodan, nema pritisak od nekog kluba i dobro poznaje srpski fudbalski mentalitet, za razliku od mnogih kandidata koji nisu radili u Srbiji. Uvjeren sam da bi se sa njim napravio veliki uspjeh u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i dalje na velikim takmičenjima”, ocijenio je predsjednik Partizana.

Tumbaković je, inače, jedini podržao Đurićevog protivkandidata Sava Miloševića na prethodnim predsjedničkim izborima u Partizanu, a na nedavnoj sjednici skupštine nije glasao ni za, ni protiv povjerenja sadašnjem Upravnom odboru kluba, na čelu sa Draganom Đurićem.

Skupština Fudbalskog saveza Srbije u petak je donijela odluku da se što prije izabere novi selektor, a da izbori za rukovodstvo te organizacije budu krajem maja ili početkom juna.

Reprezentaciju Srbije trenutno vodi vršilac dužnosti selektora Radovan Ćurčić, koji će u petak saopštiti spisak igrača za prijateljski turnir na Kipru krajem mjeseca.

Prethodni selektor Srbije Vladimir Petrović smijenjen je poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

Bonus video: