Siti eliminisao Porto

Engleski predstavnik je već nakon 19 sekundi meča načeo Portugalce - Otamendi je pogriješio na svojoj polovini, a Aguero nakon asistencije Jaje Turea postigao 20. gol u sezoni
0 komentar(a)
Siti, Foto: Beta/AP
Siti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.02.2012. 19:32h

Mančester siti se u velikom stilu plasirao u osminu finala Lige Evrope. „Građani” su deklasirali Porto i na taj način eliminisali aktuelnog osvajača ovog takmičenja.

Nakon pobjede prošle sedmice u Portu (2:1), Siti je bio furiozan na „Itihadu” - slavio je sa 4:0 i u narednoj rundi ga čeka okršaj sa boljim iz duela Legije i Sportinga.

Engleski predstavnik je već nakon 19 sekundi meča načeo Portugalce - Nikolas Otamendi je pogriješio na svojoj polovini, a Sergio Aguero nakon asistencije Jaje Turea postigao 20. gol u sezoni.

"Ovo je velika pobjeda, valjda smo svima pokazali koliko smo ozbiljni u ovom takmičenju. Kada sa 4:0 pobijedite šampiona to govori sve, iako sam siguran da nismo pružili najviše što možemo", rekao je kapiten Vensan Kompani.

„Građani” su nakon toga čuvali svoj gol, a onda od 76. minuta riješili da razbiju Porto. Prvo je pogodio Edin Džeko, a onda i David Silva i debitant David Pizaro (ušao u igru u 80. minutu).

Čileanac je asistirao Špancu, prije nego što je matirao Heltona za konačan rezultat.

Stefan Savić je meč odgledao sa klupe.

Sjutra se igraju ostali revanš mečevi 1/16 finala, a sastaju se: Olimpijakos - Rubin, Bešiktaš - Braga, Atletik Bilbao - Lokomotiva, Mančester junajted - Ajaks, Metalist - Salcburg, Anderleht - AZ Alkmar, Atletiko Madrid - Lacio, Šalke - Plzenj, Sporting - Legija, Valensija - Stouk, Tvente - Steaua, Standard - Visla, PAOK - Udineze, PSV - Trabzonspor, Briž - Hanover.

Bonus video: