Reja podnio ostavku, ali će voditi ekipu protiv Atletika iz Madrida

Reja je pismeno obavijestio klub o svojoj odluci, koju je donio sinoć, nakon što su se posljednjih nedjelja definitivno pokvarili odnosi sa čelnicima rimskog kluba,
62 pregleda 0 komentar(a)
Reja, Foto: Reuters
Reja, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.02.2012. 15:27h

Lacio je ostao bez trenera. Edoardo-Edi Reja danas je podnio ostavku, ali je, nakon sastanka sa predsjednikom Klaudijom Lotitom, pristao da vodi ekipu sjutra u Madridu, na revanš meču šesnaestine finala Liga Evrope protiv Atletika, koji je u prvom meču, na “Olimpiku”, slavio 3:1.

“Zar je nemoguće imati malo privatnosti? Sada je dosta! Snimili ste me, i sad me ostavite na miru”, nervozno je poručio Reja novinarima i kamermanima na rimskom aerodromu, ne želeći da daje bilo kakve izjave brojnim predstavnicima medija koji su ga čekali ispred terminala 1 aerodroma “Fjumićino”.

Narednih sati biće poznato da li je klub odbio ostavku Reje do kraja sezone, ili će meč u Madridu biti oproštajni. Reja će večeras govoriti na pres konferenciji na stadionu “Visente Kalderon”.

Reja je, kako javljaju italijanski mediji, pismeno obavijestio klub o svojoj odluci, koju je donio sinoć, nakon što su se posljednjih nedjelja definitivno pokvarili odnosi sa čelnicima rimskog kluba, prvenstveno predsjednikom Klaudiom Lotitom i sportskim direktorom Igli Tareom.

Reja je, naime, u posljednje vrijeme često prebacivao klubu na lošem januarskom prelaznom roku, tokom kojeg nije dobio željena pojačanja, a u prilog mu nije išlo ni nekoliko posljednjih poraza, iako je Lacio trenutno na diobi trećeg mjesta u Seriji A sa Udinezeom, iza Milana i Juventusa.

Presudna je bila jučerašnja svađa Reje sa Lotitom i Tareom, koji su sada već bivšem treneru Lacija prigovorili na određene greške u sastavljanju tima koji je poražen u Palermu (1:5), a i zamjerili su mu zbog čestih žalopoljki na loš januarski prelazni rok.

Inače, Reja je tokom boravka u Rimu već u tri navrata podnosio ostavku, prvenstveno zbog loših odnosa sa navijačima Lacija, koji ga od samog dolaska nijesu “gotivili”, i to nijesu krili…Sva tri puta je Lotito odbio ostavku Reje, pa ostaje da se vidi da li se to dogoditi i ovoga puta...

Reja je na klupu Lacija stigao u februar 2010. godine, napustivši tom prilikom Hajduk iz Splita, a na klupi je zamijenio Balardinija.

Na 77 utakmica u Seriji A, Lacio je pod vođstvom Reje upisao 39 pobjeda, 15 remija i 23 poraza.

Bonus video: