Laveci: Ne zovite me Maradona

"Dva tenora pjevaju sa Napolijem", napisala je "Gazeta delo sport" na prvoj strani, uz veliku sliku Lavecija i Kavanija, protagonista istorijske pobjede.
0 komentar(a)
Laveci, Foto: Beta/AP
Laveci, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.02.2012. 14:05h

Napulj je u ekstazi nakon fenomenalne partije i pobjede protiv Čelzija u prvom meču osmine finala Lige šampiona (3:1). Tribine "San Paola" tresle su se od oduševljenja, 60 hiljada navijača je u jednom glasu nakon meča pjevalo pjesmu "Oi vita mia", neki italijanski mediji uporedili su huk sa stadiona sa snažnom erupcijom Vezuva.

Sve je podsjetilo na kraj 80-ih i dane kada je Napuljem harao Dijego Armando Maradona. Naravno, i poređenja su bila neizbježna - Ezekijel Laveci, 20 godina kasnije, novi Napolijev Argentinac, novi Maradona.

"Ne zovite me Maradona, ta poređenja su nemoguća", kazao je Laveci televiziji "Skaj Italija" nakon što je u nezaboravnoj predstavi dva puta pogodio mrežu Petra Čeha.

"Ja sam samo "el poćo", skromno je dodao Argentinac uz širok osmjeh.

Oduševljeni su i italijanski mediji...

"Dva tenora pjevaju sa Napolijem", napisala je "Gazeta delo sport" na prvoj strani, uz veliku sliku Lavecija i Kavanija, protagonista istorijske pobjede.

Kavani je postigao drugi i asistirao Laveciju kod trećeg gola, pa su i njegove zasluge za trijumf takođe ogromne.

"Super Napoli", napisao je "Korijere delo sport".

Napoli je na dobrom putu da očisti Ligu šampiona od engleskih timova, nakon što su Mančester junajted i Mančester siti ispali u prvoj fazi, a Milan u prvom meču osmine finala ispratio Arsenal sa četiri gola.

Za Italijane, koji su posljednjih sezona bili gotovo ponižavani u sudaru sa engleskim klubovima (samo je Inter 2010. eliminisao Čelzi), partije Milana i Napolija bile su potpuni ugođaj.

Ipak, nije gotovo, horski ponavljaju u Napulju, svjesni da bi Čelzi u revanšu mogao da bude vrlo opasan.

"Odigrali smo sjajan meč i zabilježili veliku pobjedu, ali posljednje što nam sada treba jeste proslava plasmana u četvrtfinale. Posao nije završen, iako imamo lijepu prednost. Čelzi će biti opasan, znamo mi to dobro među igračima i nikakva nas euforija javnosti i medija neće uspavati", istakao je Laveci.

Trener Valter Macari nije sjedio na klupi zbog suspenzije, a Argentinac se našalio i na njegov račun.

"Koliko smo igrali dobro, najbolje bi bilo da Macari ne sjedi na klupi ni u revanšu".

Potom se uozbiljio...

"Šalu na stranu, trener nas je sjajno pripremio za meč, i skrenuo nam pažnju da posebnu pažnju obratimo na defanzivu. Stoga smo se mi iz napada često vraćali nazad, pomagali odbrani. Napad nikada nije bio problem".

Revanš se igra 14. marta na "Stemford bridžu".

Bonus video: