Ešli Kol: Zbog trenerove taktike nećemo osvojiti ništa

"San" piše da su Lampard i Esjen rekli šta im smeta, ali da je Kol bio brutalno direktan: "Došao sam ovdje da osvajam trofeje, ali to se očigledno neće dogoditi zbog tvoje taktike!"
0 komentar(a)
Ešli Kol, Foto: Beta/AP
Ešli Kol, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.02.2012. 13:11h

Čelzi igra očajno ove sezone pod vođstvom Viljaš-Boaša, a Portugalac je osim loših rezultata počeo i da gubi konce u svlačionici, piše list "San".

U tekstu objavljenom nakon teškog poraza londonskog kluba u Napulju u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona (3:1), navodi se da su Ešli Kol, Frenk Lampard i Mikel Esjen počeli utakmicu sa klupe isključivo iz razloga što su kritikovali trenera.

Naime, na sastanku uoči meča koji je održan u nedjelju, Viljaš-Boaš je navodno zatražio mišljenje trojice fudbalera o lošim rezultatima ove sezone, a sve iz razloga kako bi se izbjeglo ono što se ekipi dogodilo u srijedu.

"San" piše da su Lampard i Esjen rekli šta im smeta, ali da je Kol bio brutalno direktan:

"Došao sam ovdje da osvajam trofeje, ali to se očigledno neće dogoditi zbog tvoje taktike!"

Jasno, Kola je nakon ove poruke sačukala klupa za rezerve, dok je na poziciji lijevog beka počeo Bosingva, kome je prirodna pozicija desni bek!

Takođe, Lampard i Esjen počeli su na klupi.

Šta misli o trenerovoj odluci da ga ostavi na klupi, Kol je jasno pokazao gestom kada je ulazio u igru umjesto povrijeđenog Bosingve. Lampard i Esjen takođe su ušli u nastavku, ali nisu pokazivali reakcije.

"Na teren sam poslao najbolju moguću ekipu u ovom trenutku. Nema potrebe da objašnjavam, jer smo izgubili utakmicu", kazao je Viljaš-Boaš, dodavši ipak da Kol nije počeo jer "nije bio spreman".

Ko je šef u svlačionici Čelzija, zapitali su se engleski mediji nakon posljednjeg incidenta, naročito ako se zna da trener Viljaš-Boaš još od ranije nije u najboljim odnosima sa kapitenom i vođom tima, Džonom Terijem.

"Ja sam šef. Ratgovaram sa igračima, često zatražim njihovo mišljenje, ali na kraju sam donosim odluke. Moguće je da su Kol i Lampard bili razočarani što su počeli na klupi, ali to je razumljivo. Prihvatili su moje odluke", zaključio je portugalski trener.

Bonus video: