Ranijeri protiv duhova prošlosti

Ako Inter večeras izgubi i umanji šanse da dođe do četvrtfinala, svi su sigurni da Ranijeri već od sjutra neće biti trener Intera. Kako god, on misli samo na utakmicu.
0 komentar(a)
Klaudio Ranijeri, Foto: Beta AP
Klaudio Ranijeri, Foto: Beta AP
Ažurirano: 22.02.2012. 08:58h

Didije Dešam je prije osam godina bio koban za Klaudija Ranijerija - tada ga je kao trener Monaka eliminisao iz polufinala Lige šampiona dok je Italijan vodio Čelzi.

Odmah nakon toga Ranijeri je smijenjen, a nešto slično bi moglo da se desi i sada poslije dvomeča Marseja i Intera - dva trenera će opet da udare jedan na drugog, uloge nisu promijenjene, jer su Dešam i njegov tim, baš kao i 2004, autsajderi (makar blagi) u nokaut fazi...

„Ranijeri protiv duhova prošlosti”, tako su italijanski mediji najavili večerašnji meč na „Velodromu” koji će gotovo izvjesno da odredi sudbinu bivšeg trenera Juventusa i Rome na klupi Intera.

U drugom meču, Bajern gostuje Bazelu, jednom od heroja prvog dijela Lige šampiona i timu koji je izbacio Mančester junajted.

Interu je Evropa jedini spas

Ako Inter večeras izgubi i umanji šanse da dođe do četvrtfinala, svi su sigurni da Ranijeri već od sjutra neće biti trener Intera. Kako god, on misli samo na utakmicu.

"Od kada sam u Interu, mnogo smo opuštenije igrali u Ligi šampiona nego u Seriji A. Kada sam došao, nismo odmah krenuli dobro u prvenstvu, ali smo pobijedili CSKA i Lil u gostima. U Evropi se igra mnogo otvorenije, to nam odgovara, u Italiji to nije slučaj", rekao je Ranijeri.

Italijan nije želio puno da priča o Dešamu.

"Sjećam li se 2004. godine? Naravno, znam da sam tada napravio neke greške. To mi je bila najteža noć u karijeri, nikada nisam bio tako razočaran. Poštujem Dešama, zaslužuje da vodi neki veliki italijanski klub", kazao je Ranijeri.

Pitanje je, međutim, šta zaslužuju Inter i Ranijeri i da li ekipa koju ponižavaju Bolonja, Novara i Leće može da očekuje uspjehe u Ligi šampiona.

"Liga šampiona je idealno takmičenje da se izdignemo iz krize u kojoj se nalazimo. Marsej je jaka ekipa, ali jaki smo i mi", jasan je Ranijeri.

Dešam očekuje dva velika duela.

"Italijanski timovi u Evropi su uvijek jednako opasni, bez obzira da li su trenutno u formi ili ne. Svima je jasno kako nas težak posao čeka protiv Intera", rekao je Dešam.

Legendarni vezista Juventusa sigurno priželjkuje da mu se ponovi 2004. godina, ali ne osjeća nikakvo rivalstvo sa Ranijerijem.

"Vidim da se potencira okršaj Ranijerija i mene, ali ja to ne vidim tako. Ovo je, ipak, dvoboj Marseja i Intera".

Bajern na ispitu bez Švajnija

Bajern je u krizi i igre i rezultata, izgubio je prvo mjesto u Bundes ligi, pa je dvomeč sa Bazelom prilika da se Bavarci vrate u ritam.

Problem je što nema Bastijana Švajnštajgera, lidera tima i igrača bez kojeg Jup Hajnkes ima velike muke.

"Već sam jednom rekao da je Bastijan za mene na istom nivou kao Inijesta i Ćavi. On je pravi lider, gradi igru i mozak je tima", rekao je Hajnkes.

Sa ili bez njega, Bajern mora da ide dalje do cilja - a to je finale Lige šampiona koje se igra u Minhenu.

"Kritike koje dobijamo su opravdane. Al, siguran sam da imamo snagu da prođemo Bazel".

Od Marija Gomesa se očekuju golovi.

"Loše smo krenuli u 2012. Fali nam samopouzdanja. Bazel ne smijemo da potcijenimo, pogotovo na njegovom terenu"", rekao je Gomes.

Bazel, sa druge strane, sanja da sruši još jednog favorita, a u centru pažnje je Džerdan Šaćiri, mladi švajcarski as koji će od naredne sezone da igra za Bajern.

"Misliću o Bajernu tek od ljeta, sada želim da pobjeđujem sa Bazelom", poručio je momak koji je rođen na Kosovu.

Marsej - Inter

Marsej - Stadion „Velodrom”. Sudija: Čunejt Čakur (Turska). Početak u 20.45.

Marsej (4-2-3-1): Mandanda - Acpilikueta, Dijavara, N'kulu, Morel - Kabore, Šejru - Amalfitano, Valbuena, A. Aju - Brandao.

Inter (4-3-1-2): Žulio Sezar - Majkon, Lusio, Samuel, Nagatomo - Zaneti, Palombo, Kambijaso - Snajder - Milito, Forlan.

Bazel - Bajern

Bazel - Stadion „Sent Jakob park”. Sudija: Nikola Ricoli (Italija). Početak u 20.45.

Bazel (4-4-2): Šomer - Štajnhofer, Abraham, Dragović, Park - Šaćiri, Hugel, Džaka, F. Frej - Štreler, A. Frej.

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Rafinja, Boateng, Badštuber, Lam - Luiz Gustavo, Alaba - Miler, Kros, Riberi - Gomes.

Bonus video: