Čelzi izgorio u Napulju, CSKA u nadoknadi izjednačio protiv Reala

Real je poveo golom Kristijana Ronalda u 28. minutu, a izjednačio je Šveđanin Pontus Verblum u trećem i posljednjem minutu sudijske nadoknade utakmice.
55 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Fonet
Ronaldo, Foto: Fonet
Ažurirano: 21.02.2012. 22:06h

Čelzi je pretrčan, nadigran i razbijen u paklu “San Paola”, pa trener Viljaš-Boaš broji posljednje sate na klupi, a Napoli jednim okom već gleda ka četvrtfinalu.

Napolitanci su krenuli silovito (ziceri Kavanija i Mađa), a nije ih poremetio ni šokantan gol Čelzija - Kanavaru je u 27. minutu lopta prešla preko noge, a Mata iskoristio poklon.

Stadion se utišao, činilo se da je domaćin u nokdaunu, ali je preokret stigao već do poluvremena - Laveci je u 38. fantastično pogodio sa 20 metara, a Kavani u nadoknadi ramenom skrenuo loptu u mrežu nakon centaršuta Inlera.

I to nije bilo sve, taman kada se činilo da Čelzi steže obruč u nastavku, Kavani i Laveci izveli su još jednu minijaturu za pamćenje. Urugvajac je asistirao, a Argentinac pogodio za totalnu ludnicu na stadionu...

Real je u ledom okovanoj Moskvi bio samouvjeren i siguran u pobjedu sve do posljednjeg faula na meču, nakon kojeg je CSKA izjednačio za veliko slavlje 70.000 navijača na ledom okovanom stadionu “Lužnjiki”.

Madriđani su tako prekinuli seriju od šest uzastopnih pobjeda u Ligi šampiona, ali su uprkos tome ostvarili rezultat koji im daje veliku prednost pred revanš na “Santjago Bernabeuu” 14. marta.

"Protivnik je bio jak, a meč mnogo težak. Ipak, trebalo je da pobijedimo. CSKA je uradio malo da bi postigao gol, a naša mreža se ipak tresla. Bili su mnogo srećni, jer smo imali puno šansi u drugom poluvremenu. Ipak, ja sam zadovoljan, rezultat je korektan", prokomentarisao je Murinjo nakon meča.

“Merengesima” je trebalo 20-ak minuta da se priviknu na plastični teren i moskovsku zimu, a čim su malo duže zadržali na protivničkoj polovini postigli su gol - Ronaldo je u 36. minutu šutem lijevom nogom nakon centaršuta Koentraa provukao loptu ispred Čepčuhova.

Činilo se tada da će Murinjov put ka završnici krenuti isto kao sa Interom prije dvije godine (pobjeda u Moskvi od 1:0), ali se istorija nije ponovila. Šveđanin Verblum izjednačio je nakon prekida u posljednjim sekundama meča, iako je Real prije toga imao nekoliko zicera (Ramos, Ronaldo...)

"Verblum je heroj, ne samo zbog gola, jer je igrao sjano u defanzivi. Gol nam daje šansu u revanšu", kazao je trener CSKA Leonid Slucki.

CSKA - Real Madrid 1:1

Moskva - Stadion “Lužnjiki”. Gledalaca: 70.000. Sudija: Bjorn Kujpres (Holandija). Strijelci: Verblum u 90+3. minutu za CSKA, Ronaldo u 28. minutu za Real. Žuti kartoni: Verblum (CSKA), Ćavi Alonso, Kedira, Koentrao (Real Madrid).

CSKA Moskva: Čepčuhov - Šenikov, V. Berezucki, Ignjkaševič, A. Berezucki - Aldonjin (Honda), Verblum - Džagoev, Tošić (Necid), Musa (Oliseh) - Dumbija.

Real Madrid: Kasiljas - Arbeloa, Serhio Ramos, Pepe, Koentrao - Kedira, Ćavi Alonso - Ozil (Albiol), Kaljehon (Kaka), Kristijano Ronaldo - Benzema (Iguain).

Napoli - Čelzi 3:1

Napulj - Stadion “San Paulo”. Gledalaca: 60.074. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija). Strijelci: Laveci u 38. i 65, Kavani u 45+2. minutu za Napoli, Mata u 27. minutu za Čelzi. Žuti kartoni: Kavani (Napoli), Meireleš, Kejhil (Čelzi).

Napoli: De Santis - Kampanjaro, Kanavaro, Aronika - Mađo, Inler, Gargano, Zuniga - Hamšik (Pandev), Laveci (Džemaili) - Kavani.

Čelzi: Čeh - Ivanović, Kejhil, David Luiz, Bosingva - Ramireš, Raul Meireleš (Esjen), Maluda (Lampard) - Staridž, Drogba, Mata.

Bonus video: