Barsa: Nema pritiska, Gvardiolu čekamo koliko god treba

"Svake godine mu je trebalo vremena da donese odluku, i ovog puta je tražio da mu damo prostora da razmisli. Mi ćemo ga čekati koliko god treba", rekao je sportski direktor Barse
51 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 21.02.2012. 10:23h

Sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta izjavio je da klub ni na koji način neće da vrši pritisak na trenera Pepa Gvardiolu oko produžetka ugovora, te da ne postoji nikakav vremenski rok do kojeg mora da ga potpiše.

"Gvardiola je trener koji bolje funkcioniše pod pritiskom i zato potpisuje ugovore na jednu godinu. Vođstvo kluba nema nikakvih problema sa tim. Svake godine mu je trebalo vremena da donese odluku, i ovog puta je tražio da mu damo prostora da razmisli. Mi ćemo ga čekati koliko god treba. On zna da ima podršku navijača, igrača i čelnika, svi su uz njega i zato smo smireni kad je pitanju novi ugovor", rekao je Zubizareta za "Kanal plus".

Inače, Gvardioli ističe ugovor sa Barsom na kraju sezone.

On je preuzeo katalonski ekipu u ljeto 2008. i vodio je do osvajanja 13 trofeja.

Tri sezone uzastopno "blaugrana" je bila prvak Španije, dva puta je osvojila Ligu šampiona...

I dok Barsa čeka Pepov odgovor, legende kluba razmišljaju ko bi mogao da ga zamijeni, jer je samo pitanje dana kada će Gvardiola da ode sa "Nou Kampa".

Tako je Karles Reksač, nekadašnji fudbaler i trener Katalonaca istakao da bi ekipu trebalo da preuzme Ronald Kuman, Mihael Laudrup ili Ernesto Valverde, sadašnji trener Olimpijakosa.

"Pepova zamjena bi trebalo da bude neko ko je dio Barsine familije, ko poznaje situaciju u klubu jako dobro. Momci poput Kumana, Laudrupa ili Valverdea su pravi kandidati po mom mišljenju. Vjerujem da i oni čekaju šansu da dođu u Barselonu", rekao je Reksač.

On je potom istakao da ima i viziju za budućnost.

"U budućnosti, za dvije, tri godine, vjerujem da bi šansu mogli da dobiju Ivan de la Penja ili Oskar Garsija", istakao je Reksač.

Reksač je igrao za Barsu od 1976. do 1981. a kasnije je bio trener u svim mlađim kategorijama, pomoćnik Luisu Aragonjesu, a prvi tim je vodio u dva navrata - 1991. je kratko vodio ekipu kao privremeno rješenje i osvojio titulu, a onda se vratio 10 godina kasnije.

Tada je, međutim, doživio debakl - bio je 4. u Primeri, Real ga je eliminisao u polufinalu Lige šampiona, pa ga je na kraju sezone zamijenio Luis van Gal.

Bonus video: