Mala minutaža i veliko srce Delibašića

"Drago mi je što sam postigao pogodak u trenutku kada je Levante krenuo u napad" kazao je Andrija Delibašić za "Vijesti".
0 komentar(a)
Delibašić, Foto: Www.rayovallecano.es
Delibašić, Foto: Www.rayovallecano.es
Ažurirano: 21.02.2012. 12:28h

Prvi ovosezonski pogodak u Primeri donio je neizmjernu radost napadaču Rajo Valjekana i crnogorskom reprezentativcu Andriji Delibašiću. Pet minuta prije kraja napadač madridskog tima nije krio oduševljenje nakon pogotka kojim je ovjeren trijumf nad Levanteom u Valensiji (domaćin je nakon toga smanjio na 5:3).

Delibašić je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 14 utakmica, ali je najčešće dobijao šansu sa klupe. Zbog toga je pogodak bio prijeko potreban.

"Ova sezona je jako teška za mene, jer ne igram puno. U Prvoj ligi je teže, veća je konkurencija. Drago mi je, međutim, što sam postigao pogodak u trenutku kada je Levante krenuo u napad. Iskoristio sam šansu, postigao prvi gol u prvenstvu... Uz postignuti pogodak u Kupu mislim da i nije toliko loše, naravno imajući u vidu malu minutažu koju sam dobijao do sada. Na isti način treniram kada igram i kada sjedim na klupi, a vidjećemo šta će se dešavati u narednom periodu", kazao je Delibašić za “Vijesti”.

Crnogorski napadač, koji je na posljednjem meču dobio šansu u 78. minutu, ne očekuje, međutim, da će se njegov status u timu značajnije promijeniti...

"Teško, imamo zaista jaku konkurenciju u špicu - Dijego Kosta je stigao iz Atletika iz Madrida, a tu je i Tamudo, o kome zaista ne treba trošiti previše riječi. Na meni je da treniram dobro i čekam šansu", rekao je Delibašić.

A njegov tim, koji se ljetos vratio u Primeru, bilježi odlične rezultate.

"Rezultat je iznad svih naših planova, osvojili smo devet bodova na posljednja tri meča. To zaista nije nimalo lako u Primeri. Imamo puno igrača koji ravnopravno konkurišu za mjesto u timu. Mislim da nam je još 11-12 bodova dovoljno da osiguramo opstanak, tako da imamo velike šanse da ispunimo taj cilj. Ukoliko napravimo nešto više ili eventualno izborimo plasman u Evropu, to bi bio rezultat za pamćenje", dodao je napadač “sokola”.

Delibašić, koji se nakon nekoliko sezona u Segundi ponovo dokazuje u najjačoj španskoj ligi, sada može na neposredan način da osjeti čari Primere, borbu Reala i Barselone...

”Kraljevski klub” trenutno ima čak deset bodova više od Katalonaca.

"Mislim da je trka za titulu gotova. Real je u velikoj prednosti, a u narednih četiri-pet kola ima i lakši raspored, tako da ova prednost može i da se poveća. Mislim da će se sve znati do narednog el klasika. Možda je razlika na tabeli i prevelika, ali Real je, izuzimajući derbi sa Barselonom u prvenstvu, pokazao da zaslužuje trofej. Ukoliko se pri tom plasira u finale Lige šampiona, to će biti veliki uspjeh", zaključio je Delibašić.

Jedva čekamo meč sa Islandom

Crnogorska reprezentacija okupiće se prvi put nakon mečeva u baražu sa Češkom - utakmica sa Islandom igra se 29. februara pod Goricom. Naredna provjera je prva u nizu koja treba da posluži da “sokoli” što spremnije dočekaju treći kvalifikacioni ciklus.

Nakon posljednjih (drugih) kvalifikacija, fudbalska bajka Crne Gore prekinuta je u baražu.

"Imamo veliku želju pred novo okupljanje, prošlo je dosta vremena od baraža. Imaćemo takođe veliku želju da odigramo dobro i zabilježimo pobjedu pod Goricom. U posljednje vrijeme nismo bili baš najbolji, pogotovo u prijateljskim mečevima. Meč sa Islandom je prilika da steknemo samopouzdanje", rekao je Delibašić, koji je postigao istorijski gol protiv Engleske u oktobru prošle godine pod Goricom (2:2). Pogodak, koji je donio baraž...

Bonus video: