Murinjov put opet kreće iz Moskve

"U Moskvi nikada nije lako igrati u ovo doba godine i znamo da moramo da pokažemo dobar fudbal da bismo izborili dobar rezultat", rekao je Murinjo u najavi meča na „Lužnjikiju”
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: BETA/AP
Murinjo, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 21.02.2012. 08:58h

Prije dvije godine Žoze Murinjo je sa Interom morao da prođe kroz Moskvu na putu ka tituli prvaka Evrope, isti scenario Portugalca čeka i ove sezone ako želi da skine Barselonu sa trona.

Istina, 2010. su se CSKA i Inter sastali u četvrtfinalu, ali za Real i Murinja je to najmanje bitno, jer su u ovom dvomeču sa „armejcima” apsolutni favoriti da se nađu među osam najboljih ekipa u Evropi.

"Trebalo bi da budemo ujedinjeni i jaki kao do sada, da nam ni ruska zima ne može ništa. U Moskvi nikada nije lako igrati u ovo doba godine i znamo da moramo da pokažemo dobar fudbal da bismo izborili dobar rezultat", u svom stilu je rekao Murinjo u najavi meča na „Lužnjikiju”.

Ne zavisi od Lige šampiona da li ostajem

Novinare je, pak, više od meča sa CSKA interesovala Murinjova budućnost, jer su sve češće priče da će na kraju sezone da ide iz Madrida.

Pogotovo ako osvoji Ligu šampiona, jer Specijalni želi da ode kada je na vrhuncu.

"Ne zavisi od toga da li će Real da osvoji Ligu šampiona. To sam uradio u Portu i Interu? Ovo je drugačije - poslije Porta sam imao veće ambicije, a kao trener Intera sam još prije finala odlučio da idem", kazao je Murinjo.

Portugalac se potom okrenuo želji da opet osvoji ovaj pehar, treći put u karijeri.

"Kada osvojite prvenstvo, to je pobjeda sistema, znak da ste najbolji. A Ligu šampiona ne mora da osvoji najbolji, već u tom trenutku najspremniji tim".

Murinjo se osvrnuo i na prednost u Primeri u odnosu na Barselonu koja iznosi 10 bodova.

"U dobroj smo poziciji, ali ne smijemo da pomislimo da je gotovo. Ipak, sada se okrećemo Ligi šampiona, meč sa CSKA nam je najvažniji", istakao je trener Reala.

Rusi: Kako protiv Reala...

Ruski mediji ne daju velike šanse CSKA u dvomeču sa Realom, čak se i pitaju postoji li način da Moskovljani namuče velikana iz Madrida.

„Stiže Murinjova svemoćna mašina“, napisao je „sports.ru”.

Sa druge strane, igrači CSKA motivisani dočekuju Real, bez obzira na to što im je najveći problem nedostatak utakmica. U ruskom prvenstvu je, naime, pauza, a „armejci” su posljednji meč odigrali 7. decembra, i to u Ligi šampiona, kada su savladali Inter u Milanu.

"Real je dovoljan motiv. Znamo da nam dolazi jedna od najboljih ekipa u Evropi i želimo da se dokažemo. Mada je jasno ko je veliki favorit za plasman u četvrtfinale", rekao je mladi majstor Alan Džagoev.

CSKA i Real nikada nisu međusobno igrali, a Rusi imaju dobru tradiciju sa španskim timovima - nisu izgubili u pet utakmica (tri pobjede i dva remija). Real je, sa druge strane, pobijedio u 27 od posljednjih 30 utakmica u svim takmičenjima i u svakom od tih mečeva je dao makar po gol.

Madriđani su jedini tim ove sezone u Ligi šampiona koji je upisao sve pobjede, a imaju i najbolju odbranu - primili su samo dva gola.

Pakao za Čelzi u Napulju

Čelzi je u problemima od početka sezone, a menadžer Andre Viljaš-Boaš će vjerovatno postati prošlost ako ne eliminiše Napoli.

Kako igra Čelzi u ovom trenutku, pitanje je da li „plavci” imaju snage za plasman u četvrtfinale, ali je jasno da ih večeras u Napulju čeka pakao na stadionu gdje je ove sezone pao i Mančester siti u Ligi šampiona, gdje je Bajern remizirao...

"Nismo favoriti protiv Čelzija, to jednostavno nije moguće. Ipak, naše šanse nisu male, ali ulogu favorita prepuštamo protivniku", rekao je trener Napolija Valter Mazari, koji večeras neće voditi tim zbog suspenzije.

Za Mareka Hamšika je duel sa Englezima „meč godine”.

"Biće ovo sjajna utakmica. Usuđujem se da kažem i najvažniji meč za Napoli u sezoni", kazao je Slovak.

Viljaš-Boaš ima problema u svlačionici, mediji pišu da je u sukobu sa velikim brojem igrača, ali je tim pozvao da pruži sve od sebe.

"Ovakvi mečevi znaju da budu jako stresni, a nama treba jak karakter da bismo izašli na kraj sa Napolijem. Siguran sam da to možemo", istakao je portugalski stručnjak.

CSKA - Real Madrid

Moskva - Stadion „Lužnjiki”. Sudija: Bjern Kuipers (Holandija). Početak u 18 časova.

CSKA (4-2-3-1): Čepčugov - A. Berezuckij, V. Berezuckij, Ignaševič, Šćenjikov - Vernblum, Aldonjin - Oliseh, Džagoev, Musa - Dumbija.

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Pepe, Serhio Ramos, Marselo - Kedira, Alonso - Ozil, Kaka, Ronaldo - Benzema.

Napoli - Čelzi

Napulj - Stadion „San Paulo”. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija). Početak u 20.45.

Napoli (4-3-2-1): De Sanktis - Aronika, Kampanjaro, Kanavaro, Mađo - Inler, Gargano, Dosena - Hamšik, Laveci - Kavani.

Čelzi (4-3-3): Čeh - Ivanović, David Luiš, Kejhil, Bosingva - Esjen, Raul Meireleš, Ramireš - Mata, Staridž, Tores.

Bonus video: