Budućnost traži jesenje note

"Želimo da igramo dobro, atraktivno i efikasno, a ukoliko tako bude imaćemo i rezultat odnosno željeno mjesto na tabeli", zaključio je Radulović.
0 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.02.2012. 11:13h

Završen je produženi boravak u Turskoj za fudbalere Budućnosti, ekipa Miodraga Radulovića se nakon 19 radnih dana u Beleku juče vratila u glavni grad Crne Gore. “Plavo-bijeli” su u proteklom periodu imali šest međunarodnih provjera, a interesantan je i rezultatski učinak koji je ostvaren u Turskoj - dvije pobjede, te isto toliko remija i poraza.

"Nakon svega sam i više nego zadovoljan, imali smo provjere sa dobrim protivnicima. Nismo, međutim, išli u Tursku da se takmičimo - na pripremnim mečevima u drugom poluvremenu igrali smo sa fudbalerima koji imaju manje od 21 godinu. Nijedan poraz nije prijatan, ali sve smo prihvatili kao sastavni dio pripremnog perioda.

Sa tog aspekta, Kojašević i Kamberović su se pokazali kao prava rješenja, dok su mladi igrači napredovali. Prvenstvo se odlaže, danas ćemo znati i na koji vremenski period, ali i da takmičenje počne u zakazanom terminu, bili bismo potpuno spremni", zadovoljno je ocijenio Radulović.

Jesenji prvak ima dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Rudar, a fudbaleri Budućnosti postigli su i najviše golova u jesenjem dijelu prvenstva (42).

Trener Budućnosti zadovoljan je što se taj trend nastavio i u Turskoj...

"Efikasnost je zavidna - postigli smo 10 golova. No, primili smo sedam pogodaka, škripalo je u odbrani, na to treba da obratimo pažnju. Neće nam biti lako ni da se priviknemo na nove vremenske uslove - tamo je bilo 15 stepeni, dok nas je u Podgorici dočekala temperatura od dva-tri stepena.

Što se tiče igračkog kadra, nijednoj ekipi ne bi bilo lako da ostane bez fudbalera kakav je Orahovac, koji je bio vođa i kapiten tima. No, raduje što se Kojašević odlično uklopio, dok je Kamberović u usponu", dodao je trener Budućnosti.

Iako je tokom zime bilo više nagovještaja da će otići nekoliko igrača, Podgoričani su, ipak, sačuvali kostur tima. Uz Orahovca, otišli su još Božović i Padović...

"Budućnost je izazvala veliko interesovanje u Turskoj, pokazali smo da ekipa ima veliki potencijal. Poznato je da je ranijih godina bila značajna razlika između naših i inostranih timova, ali je ovog puta to drugačije izgledalo. Mi smo bili ravnopravi ili bolji na nekim mečevima, savladali smo Zimbru (3:1) i Vointa Sibinj (4:1), koji su ozbiljni timovi", rekao je Radulović.

A na domaćoj sceni Radulovićeva četa imaće ozbiljnog konkurenta u nastavku sezone. Rudar se jesenas pokazao kao tim koji ima zavidnu takmičarsku zrelost...

"Bitka će biti neizvjesna, a cilj je da budemo na nivou igara i rezultata iz jesenjeg dijela prvenstva. Želimo da igramo dobro, atraktivno i efikasno, a ukoliko tako bude imaćemo i rezultat odnosno željeno mjesto na tabeli", zaključio je Radulović.

Jači za Cicmila i Dragojevića

Radulović nije skrivao zadovoljstvo što će se ekipa kompletirati na sjutrašnjem treningu, prvom po povratku u Crnu Goru.

"Od utorka ponovo možemo da računamo na Cicmila i Dragojevića, hendikep je što nismo mogli da računamo na njih dvojicu u Turskoj. Odlaganje prvenstva će nam ako ništa drugo dobro doći upravo zbog njih dvojice", rekao je trener Budućnosti.

Bonus video: