Ibrahimović poručio Van Persiju: Ako hoćeš trofeje, napusti Arsenal

"Fudbal se igra za pobjede, ako toga nema želiš da odeš", kazao je Ibrahimović za "San".
0 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Beta AP
Ibrahimović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 18.02.2012. 14:56h

Najbolji fudbaler Milana i kapiten reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović savjetovao je Holanđanina Robina Van Persija da pod hitno napusti Arsenal, ukoliko želi da osvoji neki trofej, i naveo svoj primjer.

“Ne znam kako Van Persi razmišlja, ali ja znam šta bih uradio da sam na njegovo mjestu. Promijenio sam više klubova u karijeri, za mene je to izatov, avantura. U osam godina sam osvojio isto toliko titula, u različitim klubovima i zemljama. Ako ostaneš kući žitav život, sve je lako, jer si kod kuće. Ali, ako igraš u pet različitih klubova, to je pravi test. A ako uz to imaš i uspjeha, postaješ pravi šampion, zavrijeđuješ poštovanje”, kazao je Ibrahimović za “San”, nakon što je Milan savladao Arsenal 4:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

“Kada ništa ne osvajaš godinama, ljudi shvataju zašto mijenjaš sredinu, kao što je uradio Sesk Fabregas. Fudbal se igra za pobjede, ako toga nema želiš da odeš. Dok sam igrao u Holandiji, nisam lično znao Robina, ali imao sam prilike da vidim o kakvom je talentu riječ. Sada je kompletan igrač", dodao je Ibrahimović.

Ibrahimović je karijeru počeo u Malmeu, zatim je igrao za Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu i Milan, dok je Van Persi poslije Fejnorda, u kojem je ponikao, 2004. godine prešao u Arsenal i do sada nije uspio da osvoji nijednu šampionsku titulu.

Bonus video: