Đalović: Hvala i zbogom

Ne želim da vjerujem da je razlog mog nepozivanja za meč sa Islandom moja ranija izjava da bi igrali Evropsko prvenstvo da je Kranjčar ostao selektor.
73 pregleda 0 komentar(a)
đalović, Foto: Zoran ĐURIĆ
đalović, Foto: Zoran ĐURIĆ
Ažurirano: 18.02.2012. 12:58h

Radomir Đalović više neće igrati za crnogorsku reprezentaciju - pa bio na spisku selektora Branka Brnovića ili ne.

Napadač ruskog Amkara i drugi strijelac nacionalnog tima od osnivanja (sedam golova na 26 utakmica) saopštio je juče svoju konačnu odluku i u izjavi za "Vijesti" se zahvalio Fudbalskom savezu, selektorima, saigračima i navijačima.

"Ne znam zašto nisam pozvan za prijateljsku utakmicu sa Islandom, ali ne želim da vjerujem da je to zbog toga što sam izjavio da bi igrali Evropsko prvenstvo da je Kranjčar ostao selektor. Jednostavno, želim da vjerujem da su u izboru selektora presudili samo fudbalski razlozi. Niti očekujem da budem pozvan za neku narednu utakmicu, niti planiram da se odazovem. Mislim da sam reprezentaciji dovoljno dao i vrijeme je za mlađe", kaže 29-godišnji Bjelopoljac.

Đalović je debitovao je za reprezentaciju 17. oktobra 2007. godine na prijateljskoj utakmici sa Estonijom u Talinu. Od tada je odigrao 26 mečeva, od kojih 19 kao starter, dok je sedam puta ušao sa klupe.

"Ne želim da vjerujem da me nema na spisku zbog toga što sam izjavio da bi igrali Evropsko prvenstvo da je Kranjčar ostao selektor"

Promjenom selektora dospio je na klupu (oba meča sa Češkom u baražu), a nije se našao na spsiku za prvi meč u novom ciklusu, prijateljski duel protiv Islanda.

"Želim da se zahvalim Fudbalskom savezu, ali i selektorima redom - od Filipovića, preko Kranjčara, do Brnovića. Omogućili su mi da ispunim svoj san, da zaigram za reprezentaciju Crne Gore. Bila mi je ogromna čast da nosim reprezentativni dres, a svaku od 26 utakmica pamtiću cijeli život. Hvala i saigračima iz reprezentacije, svaki od njih je prije svega vrhunski čovjek, a onda i odličan igrač", ističe Đalović.

Kaže da je na svakom meču u nacionalnom timu dao i više od svojih mogućnosti.

"Nije isto igrati za klub ili reprezentaciju. Svaki meč za Crnu Goru igrao sam sa emocijama, vraćao se i učestvovao u defanzivnim zadacima iako mi je pozicija napadač. Vjerujem i da sam golovima dao svoj doprinos. Nadam da su navijači prepoznali moj trud i njima želim da se posebno zahvalim. Period od četiri godine u kojima smo živjeli zajedno sa reprezentacijom najljepši je u mojoj karijeri, a sada je došlo vrijeme za mlađe".

Đalović napominje da žali smo zbog jedne stvari.

"Žao mi je što se nismo plasirali na Evropsko prvenstvo, a imali smo istorijsku šansu. Ostajem pri izjavi da smo ispali od reprezentacije od koje smo bolji, isto kao što ostajem pri izjavi da bi smo igrali na EP da je Kranjčar ostao selektor", ističe Đalović.

Biću najveći navijač reprezentacije

Napadač ruskog Amkara ističe da je reprezentacija Crne Gore njegovim povlačenjem dobila najvećeg navijača.

"Ja ću i dalje učestvovati u svim akcijama, ali ovoga puta kao navijač, bilo na stadionu, bilo pored TV ekrana. Nadam se da reprezentaciju čeka uspješan period, da će krenuti serija pobjeda i da će ekipa uspjeti da se plasira na Svjetsko prvenstvo. Ubijeđen sam da ima kvalitet", zaključio je Đalović.

Bonus video: