Anži nudi Hidinku 10 miliona eura po sezoni!

Sa Hidinkom su danas objavljeni razgovori i izvor iz kluba u kojem iz sjenke vlada fudbalska ikona iz Brazila, Roberto Karlos, tvrdi da su Holanđaninu ponudili 8,3 miliona funti
0 komentar(a)
Hidink, Foto: REUTERS
Hidink, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.02.2012. 19:44h

Samo što je na zvaničnom sajtu superbogatog ruskog kluba Anžija osvanula informacija o zvaničnom raskidu saradnje sa trenerom Jurijem Krasnožanom, objavljeno je da predsjednika Sulejmana Kerimova zanimaju samo najveća imena.

Sa Holanđaninom Gusom Hidinkom su danas objavljeni razgovori i izvor iz kluba u kojem iz sjenke vlada fudbalska ikona iz Brazila, Roberto Karlos, tvrdi da su Holanđaninu ponudili 8,3 miliona funti (oko 10 miliona eura), ali i rok do kada mora odgovoriti - kraj sedmice.

Da su fudbalski radnici iz Mahačkale, koji su prethodnog ljeta punili stupce neuspješnim, iako basnoslovnim ponudama za Brazilce, Halka iz Porta i Nejmara iz Santosa, potvrđuje podatak da su znali kako da odgovore na cjenkanja Holanđanina podatkom da ima i ponudu iz Čelzija.

Naime, da nipošto ne žele da za ogroman novac ostanu kratkih rukava u Anžiju kao keca iz rukava vade slobodu sjajnog Italijana Fabija Kapela, koji danas dolazi u Moskvu na pregovore. Manevar je, dakle, uskraćen Hidinku, poznatom po neizmjernom ljubavi prema novcu, koji mu neuporedivo više znači od trofeja i reputacije kluba.

Pokazali su to i problemi koje je sjajni Holanđanin imao sa poreskim službama u svojoj zemlji. Razvoj situacije sa ovom dvojicom Evropljana, čekaće Brazilac Vanderlej Luksemburgo kojeg je takođe kontaktirao Anži.

Holanđaninu se od tri velika trenerska imena daju najveće šanse da preuzme Anži, pošto najvećoj zvijezdi tima, Kameruncu Samjuelu Etou u poznim fudbalskim godinama ne odgovara reputacija Kapela, da “čvrstom rukom” drži sve konce u svojim rukama. Podatak da je sa Krasnožanom raskinut petogodišnji ugovor a da nije niti jednom vodio ekipu, nije način funkcionisanja na koji je navikao trofejni Italijan.

Ono na šta novi trener može da računa je i ogroman novac za pojačanja iako je Anži u posljednjoj godini doveo 12 sjajnih igrača.

Bonus video: