Ferguson: Teško je objasniti koliko Skols znači timu

"Kada mi pričamo o Skolsu, to je kao kada Barselona priča o Ćaviju", ocijenio je Ferguson.
0 komentar(a)
Skols, Foto: Reuters
Skols, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.02.2012. 16:32h

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da je teško objasniti koliko Pol Skols znači njegovoj ekipi.

"On je počeo veoma naporno da trenira nekoliko mjeseci prije nego što je došao kod mene i kazao da je napravio grešku. Vratio se svjež i pun entuzijazma. Teško je opisati šta on znači timu, kakav red uvodi", rekao je Ferguson engleskim medijima.

Skols ima 37 godina, a penzionisao se iz fudbala na kraju prošle sezone. On se, ipak, 8. januara ove godine vratio u tim.

"Odlučio je da se penzioniše da ne bi otišao iz kluba, jer se približavao 37. godini života, a veznom fudbaleru tih godina je jako teško. Bio sam savršeno iskren sa njim, jer je to bilo zbog budućnosti kluba. Kada je riješio da se vrati bio sam oduševljen", rekao je Ferguson.

Trener Junajteda je ocijenio da Skols znači njegovoj ekipi, koliko Ćavi znači španskoj Barseloni.

"Kada mi pričamo o Skolsu, to je kao kada Barselona priča o Ćaviju. Pred kraj prošle sezone sam mu rekao da može da odigra još 25 do 30 utakmica, a on mi je odgovorio da mu to nije dovoljno", ocijenio je Ferguson.

Mančester junajted nije uspio da se plasira u osminu finala Lige šampiona, pa će se takmičiti u Ligi Evropa, gdje se u šesnaestini finala sastaje sa holandskim Ajaksom.

Bonus video: