Cico: Niko i ja bićemo prvaci, a Hrvatska će igrati finale Eura!

“Gledaću finale Eura i u mislima pripremati klub za iduću sezonu. Koji? Volio bih da to bude klub iz Premijer lige, svako želi da sjedi za najelitnijim stolom”, kaže Kranjčar
0 komentar(a)
Kranjčar, Foto: Savo Prelević
Kranjčar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.02.2012. 12:27h

Na dva kraja svijeta, otac i sin jure šampionske pehare. Prezime nam je jako poznato - Kranjčar.

Zlatku Kranjčaru nije omogućeno da završi svoju misiju na klupi Crne Gore kako se nacija nadala, zbog čega je preuzeo Sepahan, sa kojim je blizu titule prvaka Irana.

A u Engleskoj je njegov sin Niko postao standardan u postavi Totenhema, jedinog kluba u Premijer ligi koji prijeti mančesterskim rivalima Sitiju i Junajtedu.

Cico, kao vječiti optimista, poručuje da je moguće da u porodicu stignu dvije titule.

“Izgledi za osvajanje prvog mjesta vrlo su dobri! Kada sam dolazio bili smo pet bodova iza Estegala, sada imamo dva više i ako prebrodimo derbi s Traktorom, mislim da će biti gotovo”, rekao je bivši selektor “hrabrih sokola” za “Jutarnji list”.

I Niko ima šanse da bude prvak Engleske. Istina, šanse su nešto manje od vaših...

“Oh, kakva bi to bila porodična večera, kakva proslava u “Dalmatinki” (restoran u Zagrebu). Moguć je i takav scenario, zašto da ne”.

Kakva je atmosfera u Sepahanu, osjeća li se šampionski duh?

“Raspoloženje je vrlo dobro, dobro su me prihvatili, ljudi su osjetili da smo spremni i za najveće rezultate. U prosjeku nas prati 7.000 navijača, kada su veće utakmice na stadion se natiska i do 15 hiljada ljudi.

Nude li vam već novi ugovor?

“Imam još godinu i po ugovora, ali sada ja diktiram uslove. Postoji i klauzula da se, u slučaju bilo kakvog nesporazuma, možemo rastati uz minimalnu odštetu. Ali, u ovom času to mi nije preokupacija”.

Što ćete raditi 1. jula ove godine?

“Gledaću finale Evropskog prvenstva u Kijevu. Koga? Hrvatsku i još nekoga! Nemojte ovo da shvatite kao vic, zašto se i to ne bi dogodilo. Što se mene lično tiče, već ću u mislima pripremati klub za iduću sezonu. Koji? Volio bih da to bude klub iz Premijer lige, svako želi da sjedi za najelitnijim stolom. No, ako ne bude atraktivnih ponuda, pripremaću se za azijsku Ligu prvaka”, zaključio je Kranjčar.

Bonus video: