Džajić: Nisu mi nudili Jovetića

Nisam sujetan čovjek i uvijek rado poslušam bivše igrače Zvezde. Da mi je neko ponudio Jovetića, sigurno je da bih ga pogledao i doveo u Zvezdu", kazao je Džajić za „Kurir”.
62 pregleda 0 komentar(a)
Džajić, Foto: Marko Metlaš
Džajić, Foto: Marko Metlaš
Ažurirano: 15.02.2012. 22:06h

Legenda Crvene zvezde, bivši direktor i predsjednik beogradskog kluba Dragan Džajić tvrdi da mu niko od bivših igrača nije preporučivao Stevana Jovetića, i tako negirao navode Dejana Savićevića.

„Prvi put čujem za tako nešto! Niko mi nije preporučivao Jovetića. Za njega sam čuo tek kad je zaigrao za Partizan. Nisam sujetan čovjek i uvijek rado poslušam bivše igrače Zvezde. Da mi je neko ponudio Jovetića, sigurno je da bih ga pogledao i doveo u Zvezdu", kazao je Džajić za „Kurir”.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, koji je sa Zvezdom osvojio titulu prvaka Evrope i svijeta, za „Kurir” je izjavio da je 2002. godine Jovetića kao dječaka preporučio Crvenoj zvezdi preko Dragana Stojkovića.

„Nisam menadžer i ne bavim se tim poslom. Kako da ja nekome nudim igrača? Pošto sam zvezdaš, pozvao sam Dragana Stojkovića Piksija, jer s Draganom Džajićem nisam imao najbolju komunikaciju. Preporučio sam Jovetića Piksiju, a on je na sebe preuzeo da obavijesti Džaju. Kasnije sam dobio odgovor od Piksija da mu Džaja nije vjerovao za Jovetićeve kvalitete. Nažalost, godinu dana kasnije otišao je u Partizan. Uzeli su ga bez imalo razmišljanja”, kazao je Savićević.

Džajić ističe da Dejan Savićević nije trebalo da traži posrednika, već da mu se lično obrati ako je znao da za Crvenu zvezdu ima biser kakvim se pokazao Stevan Jovetić.

„Sjećam se kako smo mi u Zvezdi dovodili igrače. Uvijek sam rado slušao saradnike, ali sam odluke donosio sam. Volio sam da igrača vidim na djelu, nikada ništa nisam prepuštao slučaju. Tako je bilo sa Prosinečkim, koji je kao klinac došao u Zvezdu. Posebno sam ponosan na Jugovića, Stankovića i Vidića, jer su postali igrači svjetske klase”, dodao je Džajić, tvorac šampionske generacije iz Barija i Tokija 1991. godine, koji je za vrijeme svog mandata doveo takve fudbalske veličine kao što su, između ostalih, Dragan Stojković, Dejan Savićević, Darko Pančev, Siniša Mihajlović, Robert Prosinečki, Miograd Belodedić, dok su iz omladinskog pogona ponikli Vladimir Jugović, Dejan Stanković i Nemanja Vidić.

Stevan Jovetić je za italijanske medije izjavio da je prije dolaska u Partizan 2003. godine bio nadomak Crvene zvezde.

„Kad sam imao sedam godina, počeo sam da igram u jednom malom klubu, a sa mnom je bio i sin Dejana Savićevića. Kasnije je upravo Dejan skrenuo pažnju ljudima iz Crvene zvezde na moj talenat, ali su oni rekli da takvih imaju puno”, otkrio je Jovetić.

Dejan Savićević je za Kurir potvrdio tu priču.

„Istina je sve što Stevan priča. Bio je i ostao zlatno djiete. Stevan i moj Vladimir zajedno su trenirali u podgoričkoj Mladosti. I danas su u kontaktu. Jovetić je uvijek bio čudo od igrača, na svakoj utakmici davao je po tri, četiri gola. I slijepac je mogao da vidi da će taj dječak jednog dana postati veliki fudbaler”, dodao je Savićević.

Bonus video: