Timovi iz Mančestera tresu Evropu

Derbi se igra i u Rimu između Lacija i Atletika iz Madrida, a taj duel će se svakako pamtiti po povratku trenera „kolčonerosa” Dijega Simeonea na stadion gdje se proslavio kao igrač
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2012. 08:58h

U sjenci Lige šampiona i okršaja velikana u elitnom takmičenju, nastavlja se i Liga Evrope kojoj ove sezone popularnost podiže nekoliko ekipa iz samog vrha evropskog fudbala - tu su dva kluba iz Mančestera, Porto, Valensija, Lacio, Udineze...

Eliminacija Junajteda iz Lige šampiona toliko je zatekla navijače „đavola” da Ligu Evrope gledaju kao sporedno takmičenje, bez obzira što je Vejn Runi u najavi prvog duela protiv Ajaksa u Amsterdamu najavio da aktuelni prvak Engleske želi trofej.

"Šteta je što smo eliminisani iz Lige šampiona, to je takmičenje za koje imamo kvalitet. Sada želimo da osvojimo Ligu Evrope, a mislim da to hoće i naš menadžer, jer nema taj pehar u svojim vitrinama", pronašao je motiv Runi.

Junajtedov gradski rival, Siti, ima jednako težak, ako ne i teži posao u 1/16 finala - protivnik „građanima” je Porto, aktuelni osvajač Lige Evrope.

I drugi tim iz Mančestera traži motive koji će da ga zainteresuju za ovo takmičenje. Roberto Manćini želi da klub sa Istlendsa prekine post i osvoji evropsko takmičenje - prvi put još od 1970. godine kada je Siti bio najbolji u Kupu pobjednika kupova. To je ujedno i jedini uspjeh u Evropi...

"To je prilično dug period. Prošle godine smo osvojili FA kup, ako bismo ove donijeli evropski trofej, bio bi to veliki korak za naš klub", istakao je Italijan, koji je, makar po najavama, planirao da Stefana Savića ostavi na klupi za rezerve.

Derbi se igra i u Rimu između Lacija i Atletika iz Madrida, a taj duel će se svakako pamtiti po povratku trenera „kolčonerosa” Dijega Simeonea na stadion gdje se proslavio kao igrač.

Parovi: Lokomotiva Moskva - Atletik Bilbao, Ajaks - Mančester junajted, AZ Alkmar - Anderleht, Lacio - Atletiko Madrid, Legija - Sporting, Plzenj - Šalke, Salcburg - Metalist, Porto - Mančester siti, Hanover - Briž, Steaua - Tvente, Stouk - Valensija, Trabzonspor - PSV, Udineze - PAOK, Visla - Standard.

Ranije: Rubin - Olimpijakos 0:1, Braga - Bešiktaš 0:2.

GIGS čeka na 900. utakmicu

Legenda Mančester junajteda Rajan Gigs moraće da pričeka još nekoliko dana kako bi upisao svoj 900. nastup u dresu „crvenih đavola”. Očekivalo se da će Velšanin da proslavi jubilej danas na „Amsterdam areni” protiv Ajaksa, ali je odlukom da ne povede Gigsa na put ser Aleks Ferguson prolongirao slavlje svog fudbalera.

Očekuje sa da će ovaj istorijski trenutak biti ovjekovječen za vikend na meču Primijer lige protiv Noriča ili najkasnije narednog četvrtka u revanšu protiv Ajaksa. Osim Gigsa, Ferguson je odlučio da ne vodi na put ni Dimitra Berbatova i Patrisa Evru, čime je potvrdio da je titula u Premijer ligi ipak važnija od drugorangiranog evropskog takmičenja.

Gigs ima 38 godina i predviđa se da će morati da igra makar do 40. ukoliko želi da odigra 1000. meč za Junajted. Legenda traje od marta 1991. godine, kada je Gigs debitovao za tim sa „Old traforda”.

Galerija

Bonus video: