Mesi postao najbolji strijelac nokaut faze Lige šampiona svih vremena

Mesijeve brojke su fascinantne: ima samo 24 godine, a za šest i po sezona staža u elitnog evropskom klupskom takmičenju postigao je čak 19 golova u eliminacionoj rundi.
63 pregleda 0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.02.2012. 14:29h

I kada ne blista, Mesi ruši granice - najbolji svjetski fudbaler je golom u Leverkuzenu postao najbolji strijelac u istoriji nokaut faze Lige šampiona.

Mesijeve brojke su fascinantne: ima samo 24 godine, a za šest i po sezona staža u elitnog evropskom klupskom takmičenju postigao je čak 19 golova u eliminacionoj rundi.

Pogotkom na "Baj areni", Argentinac je pretekao ikone Lige šampiona, aktuelnog napadača Šalkea Raula (slavu je stekao u Realu) i napadača Dinama iz Kijeva Ševčenka (tresao je uglavnom u Milanu). Njih dvojica zaustavili su se na po 18 golova, a čini se da Mesi ima svo vrijeme ovog svijeta da poveća svoj rekord.

Raul i Ševčenko igrali su više sezona u Ligi šampiona u odnosu na Mesija (10 i 11, u odnosu na šest), čime rekord fudbalera Barselone još više dobija na značaju.

Četvrti na listi strijelaca nokaut faze Lige šampiona je Pipo Inzagi, koji je dao 16 golova i teško da će imati priliku da značajnije popravi svoj učinak. Stoga je najveća prijetnja Mesiju petoplasirani na listi, napadač Mančester junajteda Vejn Runi, koji je do sada postigao 14 golova, dakle pet manje od Mesija, a nalazi se u idealnim igračkim godinama (26).

Mesijev specijalitet nije samo nokaut faza, niti samo golovi. Argentinac je protiv Leverkuzena jednom pogodio mrežu i jednom asistirao, čime je nastavio ovogodišnji briljantan niz: na šest utakmica Lige šampiona ove sezone postigao je sedam golova, a na svim utakmicama u kojima je igrao upisao je makar jednu asistenciju.

Najbolji strijelci u nokaut fazi Lige šampiona:

1. Lionel Messi 19

2. Raul 18

3. Andrij Ševčenko 18

4. Filipo Inzagi 16

5. Vejn Runi 14

Bonus video: