Fabregas: Znam, bili smo dosadni

"Bili smo dosadni. Znam da to nije igra na koju su navikli naši navijači i definitivno da je to segment koji ćemo pokušati da usavršimo", istakao je Fabregas.
0 komentar(a)
Fabregas, Foto: Beta/AP
Fabregas, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.02.2012. 13:20h

Barselona se prošetala Leverkuzenom, slavila 3:1 i praktično osigurala plasman u četvrtfinale Lige šampiona, što je bio i osnovni cilj Pepa Gvardiole nakon "smrzavanja na minus deset" u Primeri u odnosu na Real.

Ipak, španski mediji nisu propustili da napišu - pobjeda od dva razlike u gostima malo je zamazala oči, Katalonci su još jednom pokazali da su daleko od igre koja ih je krasila prije samo dva mjeseca, ali i puno ranije.

Nakon što su u prvom poluvremenu pogodili mrežu maltene iz jedine šanse, Katalonci su u nastavku prvo primili gol, a potom rizikovali da "farmaceuti" po drugi put izjednače. Gol Mesija za 3:1 stigao je kao potvrda razlike u kvalitetu, ali svejedno, malo ko je bio impresioniran, na osnovu onoga što je Barsa nekada pružala.

Uostalom, vezista "blaugrane" Sesk Fabregas je nakon meča priznao:

"Bili smo dosadni. Znam da to nije igra na koju su navikli naši navijači i definitivno da je to segment koji ćemo pokušati da usavršimo", istakao je Fabregas.

Barselona je imala veliki posjed, ali lopta nije išla precizno i brzo kao što je običaj, otuda i manje šansi pred protivničkim golom. Da li je razlog odsustvo povrijeđenog Ćavija ili nešto drugo, tek Fabregas smatra da je najvažnija pobjeda.

"Ovo je faza takmičenja gdje nemate pravo na grešku, zato je cilj opravdao sredstvo. Nije nam bilo lako da igramo i zbog toga što je Bajer fizički vrlo jak tim. Oni su mogli da naprave jednu kontru i poremete naš plan, ali na sreću ostali smo budni i dobili meč".

Da li je Barselona manje gladna za uspjesima, zapitali su se španski novinari, aludirajući na gotovo nedostižnu prednost Reala u prvenstvu, te nešto slabije igre Barselone u posljednje vrijeme.

Fabregas je to demantovao:

"Ne, naš motiv je uvijek isti. Gladni smo pobjeda i trofeja, zato ćemo pokušati da osvojimo sve što budemo mogli".

Revanš sa Leverkuzenom igra se 7. marta, ali Barselona već razmišlja o četvrtfinalu.

Bonus video: